Har du rips i hagen, eller kjenner du noen du kan gå på slang hos, så anbefaler jeg deg å lage denne deilige sommerdesserten. Her skaper syrlige rips magi i suppebollen sammen med deilige norske jordbær. En smakfull og enkel sommerdessert som kan lages hele året dersom du har frosne bær på lur i fryseren. Prøv den du også!

Ingredienser

SUPPEN

400 g jordbær , i biter
250 g rips
8 dl vann
1 vaniljestang
150-175 g sukker

TOPPING

100 g jordbær , delt i to
50 g rips
vaniljeis
basilikumblader

SLIK GJØR DU

Rips- og jordbærsuppe

Skyll bærene. Rens jordbærene og del dem i mindre biter, og rens ripsen grovt. Siden suppen skal siles før servering er det ikke nødvendig å finrense ripsen. Ha bær og vann i en kjele og gi det hele et oppkok. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut de sorte små frøene. Ha vaniljefrøene og stangen i kjelen. La det koke i 15-20 minutter.

Sil blandingen. Ha bærsaften tilbake i kasserollen, gi den et forsiktig oppkok og tilsett mesteparten av sukkeret. La det stå å trekke til alt sukkeret er oppløst. Rør godt sammen og smak eventuelt til med mer sukker om nødvendig, Hell suppen over i en mugge og la den avkjøles noe. Sett den deretter i kjøleskapet til den er kald.

Rips- og jordbærsuppe

Server suppen kald, med jordbær, rips og friske basilikumblader til dekor. Topp suppen med en raus kule vaniljeis, gjerne hjemmelaget, se oppskrift her. Stivpisket kremfløte eller creme fraiche smaker også godt til denne suppen, eller hva med panna cotta?

Rips- og jordbærsuppe

TIPS

  • Bruk gjerne frosne bær i suppen, men bruk friske bær til dekor (eller dropp dekoren).
  • Suppen kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, og kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nydelig dessert. Jeg valgte å mose de kokte bæra med stavmixer, og tilsatte 1 1/2 spiseskje utrørt maisenna. Bra resultat. Deilig !

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste