
”Revet kylling”, eller ”pulled chicken” som det heter på ”nynorsk”, lager du enkelt selv. Kyllingen får her trekke vel og lenge i en saus med mange gode smaker. Som tilbehør serveres blant annet en spicy coleslaw med blant annet mango, som er en opplevelse i seg selv.
Ingredienser
PULLED CHICKEN
1 | kylling (ca. 1,7 kg) eller 5 store kyllinglår |
6 fedd | hvitløk , finhakket |
25 g | frisk ingefær , i skiver |
½ ts | five spice krydder |
¼ ts | chiliflak |
2 | stjerneanis |
1 dl | soyasaus (smak til) |
½ dl | riseddik |
2 ts | brunt sukker |
6 dl | vann |
nykvernet sort pepper |
COLESLAW MED MANGO
250 g | hodekål , finsnittet (ca.) |
1 | stor gulrot , i tynne strimler |
1 | stor rødløk, , i tynne båter |
1 | mango, , i tynne strimler |
1 | syrlig eple , i strimler |
2 | vårløk , finsnittet |
100 g | majones |
75 g | creme fraiche |
1 ss | ingefær , revet |
¼ | rød chili , finhakket |
1 ts | sukker |
1 | lime , saften (smak til) |
salt og pepper |
TILBEHØR
8 | pita , hamburgerbrød eller wraps |
SLIK GJØR DU
Dersom du har kjøpt hel kylling starter du med å skjære av lårene og vingene, og deretter skjære ut brystet langs brystbenet. Legg gjerne skroget og vingene i fryseren og kok kraft på det ved en senere anledning.
Ha litt nøytral olje i en gryte/stekepanne og stek kyllingen med skinnsiden ned, til skinnet er sprøtt. Snu og stek kyllingen 2-3 minutter på den andre siden også, og legg den deretter til side.
Ha litt nøytral olje i en gryte og fres hvitløk, ingefær og krydder et par minutter på middels varme, og tilsett deretter ¾ dl soyasaus, riseddik og sukker. Legg oppi kyllingen og tilsett deretter vann (5-6 dl) til det nesten går over kyllingen. Kok opp og smak eventuelt til med resten av soyasausen. La kyllingen trekke under lokk på lav varme i 40-50 minutter, til kyllingen er mør og fin. Snu kyllingstykkene et par ganger underveis.
Ta kyllingen opp av gryten, og sil sausen. Ha sausen tilbake i gryten og la den småkoke uten lokk i 15-20 minutter, til det er ca. 5 dl saus igjen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Riv kyllingkjøttet i biter med to gafler og ha det oppi sausen. Så langt kan du gjerne forberede retten dagen før. La sausen og kyllingen trekke på lav varme i 10-15 minutter, og ha deretter kyllingkjøttet over i en serveringsskål.
Lag coleslaw ved å blande grønnsaker og frukt i en stor bolle. I en mindre bolle rører du sammen majones, crème fraîche, ingefær og chili. Smak til med sukker, limesaft, salt og pepper. Coleslawen kan gjerne også forberedes i god tid før den skal serveres.
Server kyllingkjøttet sammen med coleslaw oppå pita, hamburgerbrød, wraps eller annet godt brød.
TIPS:
- Five spice krydder er en kinesisk krydderblanding som vanligvis består av stjerneanis, fennikelfrø, szecuanpepper, kanel og nellik, og fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger eller etniske butikker. Får du ikke tak i krydderblandingen kan du droppe den, og heller tilsette litt mer chiliflak, ingefær og hvitløk.
- Server gjerne ovnsbakte potetstaver som tilbehør.
ENJOY!
Oppskriften er hentet fra kokeboken min, Trines mat 2.
Kan man bruke kun kyllingfilet!? Hvordan gjør man da isåfall? 🙂
Hei
Jeg lurer på det samme som Ingrid over her, kan man bruke kyllingfilet?
Jeg vil ikke anbefale å bruke kun kyllingfilet. Bruk evt heller store lårstykker, som det står i oppskriften.
Kan jeg sette dette i en ildfast i ovnen? Evt på hvor mange grader?