”Revet kylling”, eller ”pulled chicken” som det heter på ”nynorsk”, lager du enkelt selv. Kyllingen får her trekke vel og lenge i en saus med mange gode smaker. Som tilbehør serveres blant annet en spicy coleslaw med blant annet mango, som er en opplevelse i seg selv.

Annonse

Ingredienser

PULLED CHICKEN

1 kylling (ca. 1,7 kg) eller 5 store kyllinglår
6 fedd hvitløk , finhakket
25 g frisk ingefær , i skiver
½ ts five spice krydder
¼ ts chiliflak
2 stjerneanis
1 dl soyasaus (smak til)
½ dl riseddik
2 ts brunt sukker
6 dl vann
nykvernet sort pepper

COLESLAW MED MANGO

250 g hodekål , finsnittet (ca.)
1 stor gulrot , i tynne strimler
1 stor rødløk, , i tynne båter
1 mango, , i tynne strimler
1 syrlig eple , i strimler
2 vårløk , finsnittet
100 g majones
75 g creme fraiche
1 ss ingefær , revet
¼ rød chili , finhakket
1 ts sukker
1 lime , saften (smak til)
salt og pepper

TILBEHØR

8 pita , hamburgerbrød eller wraps

SLIK GJØR DU

Pulled chicken med coleslaw

Dersom du har kjøpt hel kylling starter du med å skjære av lårene og vingene, og deretter skjære ut brystet langs brystbenet. Legg gjerne skroget og vingene i fryseren og kok kraft på det ved en senere anledning.

Ha litt nøytral olje i en gryte/stekepanne og stek kyllingen med skinnsiden ned, til skinnet er sprøtt. Snu og stek kyllingen 2-3 minutter på den andre siden også, og legg den deretter til side.

Ha litt nøytral olje i en gryte og fres hvitløk, ingefær og krydder et par minutter på middels varme, og tilsett deretter ¾ dl soyasaus, riseddik og sukker. Legg oppi kyllingen og tilsett deretter vann (5-6 dl) til det nesten går over kyllingen. Kok opp og smak eventuelt til med resten av soyasausen. La kyllingen trekke under lokk på lav varme i 40-50 minutter, til kyllingen er mør og fin. Snu kyllingstykkene et par ganger underveis.

Pulled chicken med coleslaw

Ta kyllingen opp av gryten, og sil sausen. Ha sausen tilbake i gryten og la den småkoke uten lokk i 15-20 minutter, til det er ca. 5 dl saus igjen. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Riv kyllingkjøttet i biter med to gafler og ha det oppi sausen. Så langt kan du gjerne forberede retten dagen før. La sausen og kyllingen trekke på lav varme i 10-15 minutter, og ha deretter kyllingkjøttet over i en serveringsskål.

Lag coleslaw ved å blande grønnsaker og frukt i en stor bolle. I en mindre bolle rører du sammen majones, crème fraîche, ingefær og chili. Smak til med sukker, limesaft, salt og pepper. Coleslawen kan gjerne også forberedes i god tid før den skal serveres.

Server kyllingkjøttet sammen med coleslaw oppå pita, hamburgerbrød, wraps eller annet godt brød.

Pulled chicken med coleslaw

TIPS:

  • Five spice krydder er en kinesisk krydderblanding som vanligvis består av stjerneanis, fennikelfrø, szecuanpepper, kanel og nellik, og fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger eller etniske butikker. Får du ikke tak i krydderblandingen kan du droppe den, og heller tilsette litt mer chiliflak, ingefær og hvitløk.
  • Server gjerne ovnsbakte potetstaver som tilbehør.

ENJOY!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min, Trines mat 2

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Jeg vil ikke anbefale å bruke kun kyllingfilet. Bruk evt heller store lårstykker, som det står i oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.