I dag kan jeg friste med potetvafler med rakfiskmousse - nydelige munnfuller som for eksempel kan nytes som aperitif eller forrett, eller en liten snacks når du vil kose deg litt. Rakfisken kan gjerne byttes ut med røkt laks (og litt finrevet sitronskall) hvis du heller foretrekker det. Potetvaflene er også ypperlig å lage av potetrester og servere sammen med julematrestene.

Ingredienser

POTETVAFLER

600 g mandelpoteter eller andre melne poteter, kokt og avkjølt
3 egg
200 g crème fraîche
salt og pepper
smør til steking

RAKFISK & TILBEHØR

400 g rakfisk eller røkt laks, i terninger
1 rødløk , i små terninger
1/4 - 1/2 purre , finsnittet
1-2 ts syltet grønn pepper , finhakket
200 g rømme
1 eple , i tynne staver
dill til dekor

SLIK GJØR DU

Potetvafler med rakfiskmousse og eple

Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la dem dampe helt tørre på lav varme et par minutter. Avkjøl potetene slik at de er helt kalde. Dersom du har potetrester bruker du selvsagt det. Riv potetene på et rivjern og ha dem i en bolle sammen med eggene. Rør godt sammen og tilsett deretter creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Stekes i vaffeljern (penslet med litt smør) til vaflene er gylne og gjennomstekte. Avkjøles på rist. Oppskriften gir 7-8 plater.

Skjær opp rakfisk/røkt laks, rødløk, purre og eple som angitt og ha det i en bolle (spar litt av eplet til dekor). Tilsett creme fraiche, syltet grønn pepper (kan eventuelt erstattes med nykvernet sort pepper) og rør det hele sammen.

Potetvafler med rakfiskmousse og eple

Rett før servering fordeler du rakfiskblandingen oppå vaffelhjertene og topper det hele med litt dill og eplebiter. Nyt potetvaflene relativt nystekte og gjerne sammen med noe godt i glasset.

Potetvafler med rakfiskmousse og eple

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Disse vaflene skal prøves. Sikkert gode med en god sildesalat også. Takk for en ny ide til forrett 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste