Her kommer en variant av spansk potet-tortilla og italiensk frittata, en nydelig og anvendelig eggerett med poteter, løk og ost. Kan nytes varm, lun eller kald, og smaker nydelig sammen med for eksempel røkt laks, creme fraiche, rødløk og lodderogn. Kan også anbefales til spekemat. Prøv den til lunsj i dag eller en annen dag!
Ingredienser
FRITTATA
500 g | poteter (kokefaste), skrelt |
1 | gul løk , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
nøytral olje til steking | |
1 ss | smør |
6 | egg |
100 g | ost , revet |
1/2 - 1 ts | flaksalt |
nykvernet sort pepper |
FORSLAG TIL TILBEHØR
300 g | røkt laks , i skiver |
1 | rødløk , i tynne ringer |
200 g | crème fraîche eller rømme |
lodderogn | |
gressløk , dill eller spirer |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Skrell potetene (oppgitt mengde er ferdig skrelte poteter) og kok dem i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. La dem avkjøles noe og skjær dem deretter i terninger, ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm.
Skjær opp løk og hvitløk som angitt. Finn frem en stekepanne eller gryte som tåler å stå i stekeovnen (23-25 cm i diameter). Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med mot slutten av steketiden. Legg til side. Ha deretter litt nøytral olje og smør og stek potetbitene til de begynner å få litt farge.
Finn frem en bolle og visp sammen eggene. Tilsett deretter løken, revet ost, potetbitene, salt og pepper, vend det hele forsiktig sammen og ha det tilbake i den varme stekepannen/gryta. Stekes på midterste rille i 20-25 minutter, til den er gjennomstekt og gyllen.
Hvelv retten på et serveringsfat. Serveres varm eller kald, med for eksempel røkt laks eller ørret, creme fraiche, lodderogn, rødløk og friske urter. Potetpannen er også nydelig tilbehør til spekemat.
TIPS
- Dersom du ikke har en stekepanne som tåler å stå i ovnen kan du benytte en ildfast form. Du må da steke den noe lengre siden formen er kald når du heller blandingen oppi.
- Eventuelle rester kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager. Nyt det for eksempel sammen med favorittpålegget ditt til lunsj eller kvelds.
VELBEKOMME!