
Jeg er egentlig ikke så glad i "pølsemat", men med fargerikt og smakfullt tilbehør i en gryterett, går de ned på høykant. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
500 g | gode pølser , delt i 4-5 biter (ca.) |
1 | løk , i terninger |
200 g | sellerirot, , i terninger (ca.) |
2-3 | gulrøtter , i terninger |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød paprika liten , i biter |
1 | gul paprika liten , i biter |
0,5 dl | hvitvin (kan sløyfes) |
1 boks | hermetiske tomater (for eksempel cherrytomater) |
½-1 terning | kyllingbuljong |
2 ss | chilisaus |
¼-1/2 ts | spisskummin |
1 ts | paprikakrydder (røkt) (ca.) |
salt og pepper | |
1 boks | sorte bønner (1 boks tilsvarer ca. 400 g) |
frisk timian , hakket (kan eventuelt erstattes med 1 ts tørket timian) |
SLIK GJØR DU
Fres løken et par minutter i litt smør eller olje, og tilsett sellerirot, gulrøtter og hvitløk. La det stå å surre på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett rød og gul paprika og la det surre med noen minutter, før du tilsetter hvitvin, hermetiske tomater, buljongterningen og chilisausen. Tilsett krydderet (smak deg frem). Ønsker du å benytte tørket timian i stedet for frisk tilsetter du timian nå. Tilsett også pølsebitene. La gryteretten stå å putre på svak varme til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. Tilsett bønnene og frisk timian og la retten putre noen minutter til.
Server pølsegryten med godt brød til, eventuelt potetmos eller ovnsstekte potetbåter.
VELBEKOMME!
Jeg er heller ikke fan av pølser til middag i grunn, men det fungerer veldig fint i gryter 🙂 Jeg prøvde linsegryten din med chorizo og den fungerte veldig veldig bra!
Ha en fin uke 🙂
Denne lagde jeg i dag og den var supergod!!! Anbefales:)
En favoritt!
Kjempegod, hadde halvparten chorizo og halvparten vanlig pølse i og det ble veldig bra 😀