Jeg er egentlig ikke så glad i "pølsemat", men sammen med fargerikt og smakfullt tilbehør i en gryterett går de ned på høykant.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g gode pølser , delt i 4-5 biter
1 løk , i terninger
200 g sellerirot , i terninger
2-3 gulrøtter , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i biter
1 gul paprika , i biter
1/2 dl hvitvin eller eplemost
400 g hermetiske tomater (for eksempel cherrytomater)
½-1 terning kyllingbuljong
2 ss chilisaus
¼-1/2 ts spisskummin
1 ts paprikakrydder (røkt)
salt og pepper
300 g sorte bønner
frisk timian eller 1 ts tørket timian

SLIK GJØR DU

Fres løken et par minutter i litt smør eller olje, og tilsett sellerirot, gulrøtter og hvitløk. La det stå å surre på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett rød og gul paprika og la det surre med noen minutter, før du tilsetter hvitvin, hermetiske tomater, buljongterningen og chilisausen. Tilsett krydderet (smak deg frem). Ønsker du å benytte tørket timian i stedet for frisk tilsetter du timian nå. Tilsett også pølsebitene. La gryteretten stå å putre på svak varme til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. Tilsett bønnene og frisk timian (hakket) og la retten putre noen minutter til.

Pølsegryte med paprika og bønner

Server pølsegryten med godt brød til, eventuelt potetmos eller ovnsstekte potetbåter.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Hva kan leg lett bytte ut cillisausen med (cilliallergi i familien), men samtidig få denne kikken?

  2. Beste pølsegryte! Brukte sterk chili og måtte bruke litt fløte for å dempe smaken. Passer veldig godt sammen med potetmos

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste