Jeg er egentlig ikke så glad i "pølsemat", men sammen med fargerikt og smakfullt tilbehør i en gryterett går de ned på høykant.
Ingredienser
500 g | gode pølser , delt i 4-5 biter |
1 | løk , i terninger |
200 g | sellerirot , i terninger |
2-3 | gulrøtter , i terninger |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød paprika , i biter |
1 | gul paprika , i biter |
1/2 dl | hvitvin eller eplemost |
400 g | hermetiske tomater (for eksempel cherrytomater) |
½-1 terning | kyllingbuljong |
2 ss | chilisaus |
¼-1/2 ts | spisskummin |
1 ts | paprikakrydder (røkt) |
salt og pepper | |
300 g | sorte bønner |
frisk timian eller 1 ts tørket timian |
SLIK GJØR DU
Fres løken et par minutter i litt smør eller olje, og tilsett sellerirot, gulrøtter og hvitløk. La det stå å surre på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett rød og gul paprika og la det surre med noen minutter, før du tilsetter hvitvin, hermetiske tomater, buljongterningen og chilisausen. Tilsett krydderet (smak deg frem). Ønsker du å benytte tørket timian i stedet for frisk tilsetter du timian nå. Tilsett også pølsebitene. La gryteretten stå å putre på svak varme til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. Tilsett bønnene og frisk timian (hakket) og la retten putre noen minutter til.
Server pølsegryten med godt brød til, eventuelt potetmos eller ovnsstekte potetbåter.
VELBEKOMME!
Jeg er heller ikke fan av pølser til middag i grunn, men det fungerer veldig fint i gryter 🙂 Jeg prøvde linsegryten din med chorizo og den fungerte veldig veldig bra!
Ha en fin uke 🙂
Denne lagde jeg i dag og den var supergod!!! Anbefales:)
En favoritt!
Kjempegod, hadde halvparten chorizo og halvparten vanlig pølse i og det ble veldig bra 😀
Med salsicca pølse fra jacobs utvalgte blir retten ren Gourmet
Hva kan leg lett bytte ut cillisausen med (cilliallergi i familien), men samtidig få denne kikken?
Skal det brukes søt chilisaus?
Jeg har brukt vanlig chilisaus på flaske. Du kan bruke søt chilisaus hvis du har det, smak deg frem.
Beste pølsegryte! Brukte sterk chili og måtte bruke litt fløte for å dempe smaken. Passer veldig godt sammen med potetmos