I går tok jeg med meg pizzadeig, topping, pizzasteinen og min ivrige lille pizzaassistent - ut på terrassen for å tilberede pizzaen på grillen. Og det var jammen bra, for det ble kjempegodt! Verdens beste og sprøeste pizzabunn! Prøv du også da vel, slik gjorde jeg det (to små pizzaer):

Annonse

Ingredienser

pizzabunn
pizzasaus
6-8 skiver god spekeskinke (feks Parmaskinke eller Coppaskinke)
1-2 skiver mozzarella
nykvernet sort pepper
friske krydderurter (for eksempel oregano)

SLIK GJØR DU

 

Lag pizzadeig og pizzasaus etter oppskriftene ovenfor (eller etter din egen favorittoppskrift). Omtrent 20-30 minutter før du skal begynne å grille setter du på/tenner på grillen. Legg umiddelbart pizzasteinen på grillristen og la den bli glohet før du begynner å grille. Hos oss tok det mellom 20 og 30 minutter (på gassgrill, på maksimal styrke). Du må ha grill med lokk for å få høy nok steketemperatur. Du bør også sjekke om pizzasteinen din tåler et opphold på grillen. Min pizzastein er av merket Weber og er laget for grill (men kan også fint benyttes i stekovnen).

Kjevle ut deigen til to tynne pizzabunner som du legger på bakepapirkledte stekebrett. Ha på pizzasaus og ost, og dra bunnen ved hjelp av bakepapiret over på pizzasteinen. Lukk igjen lokket umiddelbart og ikke ha det opp mer enn strengt nødvendig. Etter 2-5 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke til den er ferdig. Sjekk under pizzaen en gang iblant og drei eventuelt pizzaen rundt dersom bunnen blir ujevnt stekt. Pizzaen er ferdig når den er jevnt stekt under og ellers ser ok ut oppå. Hos oss tok det i underkant av 10 minutter. Vær oppmerksom på at pizzaen neppe vil bli gylden på toppen.

Ta ut den ferdigstekte pizzaen og fordel resten av toppingen over. Du kan selvsagt benytte annen topping enn jeg har gjort her (tips til annen topping finner du samlet her), men vær oppmerksom på at «overvarmen» ikke er like sterk som varmen som kommer nedenfra, så dersom du for eksempel benytter løk som topping kan det hende at den ikke blir helt gjennomstekt.

 

Happy grilling!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine,

  takk for en utrolig inspirerende blogg! Pizza på grillen ble utprøvd her i helgen, og det er den beste hjemmelagde pizzaen jeg har smakt! Supert tips 🙂

 2. Den aluminumsplaten som følger med steinen, bruker du den under steking? Eller kun til servering etterpå?

   1. Det stemmer ikke, hvis man har Webers bakesten så skal man steke pizzaen på aluminiumsplaten

    1. Steinen trekker fuktigheten ut av deigen og gjør den spør og god. Så den metallplaten ville jeg droppet, da hele poenget med pizzastein blir borte ellers.

 3. Tusen takk for oppskrift på både pizzabunn, pizzasaus og god beskrivelse på fremgangsmåte! Min sønn og mann kjøpte en pizzasten(rund Weber) før sommeren, og jeg husker jeg lurte på når jeg skulle få bruk for den 🙂 Men bruk for den fikk jeg jo da jeg leste ukemenyen din! Jeg lagde pizza på grillen i går, og det var bare SÅ godt! Alle 5 i familien elsket den, og mente den var mye bedre enn noen annen pizza de har smakt 🙂 Heldigvis lagde jeg dobbel porsjon av både deig og saus. Det ble litt knapt med mozzarellaen, jeg hadde bare kjøpt to… Det var hektisk en stund da stekingen ikke tok mer enn 9 min, og jeg måtte «nappe» bort bakepapiret etter halvgått tid, men vi satt jo ute, rett ved grillen og spiste. Og etter et par pizzaer hadde jeg kommet inn i rytmen. Bortsett fra at grillen tok «fyr» da jeg hadde den på full guffe for å varme opp stenen, og min mann kom akkurat hjem fra jobb da dette skjedde, og lurte på hva jeg holdt på med siden det kom intens mørk røyk fra grillen, var dette en helt klar suksess. Det blir nok grillstekt pizza igjen om ikke mange dagene 🙂 Ha en strålende dag!

 4. Pizza på grillen har vært vår sommermiddag nr 1.
  Jeg kjøpte pizzasten(fra weber) og lagde bunn av 1/2 semolina og 1/2 tipo 00.
  Fantastisk godt og vi har hatt så utrolig mye godt på fra fersk mozzarella til Chevre.
  Hvit pizzasaus og tomatsaus.
  Jeg anbefaler dette på det varmeste : )

 5. Skal servere denne til 6 personer og vil helst servere porsjonspizzaer til alle samtidig. Kan man grille dem en og en og deretter holde de varme i ovn, eller vil man miste kvaliteten og sprøheten da?

  1. Pizza smaker best helt nylaget, og jeg tror nok det vil vil gå utover kvaliteten dersom du gjør som du antyder. Hva med å lage større pizzaer og grille noen på grillen og steke resten i stekovnen? Lykke til!

 6. Takk for gode oppskrifter!
  Men man trenger faktisk ikke pizzastein! Jeg legger leiven som er penslet med olivenolje rett på grillristen og resultatet blir en herlig sprø bunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.