Det er fredag og på tide med en ny pizzaoppskrift her på bloggen. I dag har jeg rett og slett droppet pizzasausen og lagt grønnsaker og mozzarella rett på pizzabunnen etter en kjapp runde i stekepannen. Nydelig ble det - prøv det du også!

Oppskriften gir to store eller fire små pizzaer.

Ingredienser

PIZZADEIG

500 g pizzamel eller hvetemel
15 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
3 1/2 dl vann
1 ss olivenolje

TOPPING

1 rødløk , i ringer
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
nøytral olje til steking
200 g cherrytomater , delt i to
200 g spinat
2 mozzarella
3 ss pinjekjerner
50 g parmesan , finrevet (kan sløyfes)
chiliflak eller tørket oregano
basilikum (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Pizza med tomat, spinat, løk og mozzarella

PIZZADEIGEN

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet til deigen får en fin konsistens. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ytterligere 5-10 minutter, til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar vanligvis litt i overkant av 1 time.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme) og sett samtidig et bakestål/en bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen. (Les mer om steking av pizza på bakestål/bakesten her.)

TOPPINGEN

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gylne, og legg til side.

Stek løk og hvitløk i litt nøytral olje et par minutter. Tilsett tomatene og la dem steke med et par minutter, og ha deretter i spinaten. La det stå å surre et par minutter, til spinaten så vidt faller sammen. Fjern de halve hvitløksfeddene og krydre med salt og pepper.
Pizza med tomat, spinat, løk og mozzarella

UTBAKING & STEKING

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Fordel grønnsaksblandijngen utover deigen, og ha deretter på mozzarella. Dryss eventuelt over et par klyper chiliflak eller litt tørket oregano for ekstra smak. Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader).

Fordel pinjekjerner, basilikum og eventuelt litt revet parmesan over den ferdigstekte pizzaen – og nyt den umiddelbart.
Pizza med tomat, spinat, løk og mozzarella
Lyst på mer inspirasjon til pizzatoppingen? Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste