Potet kan brukes til så mangt, også som topping på pizza. Pizzaen er her i tillegg toppet med hvit pizzasaus, rødløk, mozzarella, pinjekjerner og frisk timian - en nydelig kombo! Prøv det du også neste gang det står pizza på menyen.

Ingredienser

PIZZADEIG

450 g pizzamel eller siktet hvetemel
3 dl vann (romtemperert)
1/4 - 1/2 ts salt
1 klype sukker
15 g fersk gjær eller 1 ts tørrgjær
1 ss olivenolje

PIZZASAUS

200 g crème fraîche eller rømme
2 fedd hvitløk , finhakket
50 g parmesan , finrevet
1/2 sitron , finrevet skall
1 ss frisk timian , hakket
salt og pepper

TOPPING

4 poteter , i tynne skiver
1/2 rødløk , i tynne skiver
1 mozzarella , i biter
2-3 ss ekstra virgin olivenolje
flaksalt
2 ss pinjekjerner , ristet
frisk timian til dekor
4-8 skiver parmaskinke el. (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Pizza med potet, rødløk og timian

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og elt deigen i ca. 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ca. 5 minutter til, til du har en fin og smidig deig. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar omtrent 1 time. Pizzadeigen blir imidlertid aller best dersom du lar den heve over natten i kjøleskapet (les mer her).

Rør sammen ingrediensene til pizzasausen og smak til med sitronskall, salt og pepper. Skjær potetene i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin el.) Legg potetskivene i kaldt vann noen minutter for å fjerne noe av stivelsen. Hell av vannet og legg deretter potetene på ca. halvparten av et rent klede og brett den andre halvparten over. Det er viktig at potetskivene er ganske tørre når de skal legges på pizzaen. Skjær også løken i tynne skiver. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og legg til side.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur og sett samtidig et bakestål/bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen.

Pizza med potet, rødløk og timian

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør pizzasausen jevnt over, men ikke helt ut i kantene, og fordel potetskiver og løkringer i et jevnt lag. Ha deretter over mozzarella, og drypp litt olivenolje over potetene. Krydre med litt flaksalt. Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader). Fordel ristede pinjekjerner og frisk timian over den ferdigstekte pizzaen, og server og nyt pizzaen umiddelbart.

Pizza med potet, rødløk og timian

Dersom du ønsker det kan du også servere parmaskinke eller lignende ved siden av.

Pizza med potet, rødløk og timian

TIPS

  • Ta gjerne en titt på dette innlegget under TIPS & TING, hvor jeg har samlet alle tips og triks som kommer godt med når du skal lage pizza.
  • Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste