Det er fredag og pizzadag, etter juniors uttrykkelige ønske. Han elsker pizza og tar gjerne i et tak når deigen skal kjevles ut og toppingen skal fordeles. Det er jo som regel hjemmelaget pizza det går i, men jeg gjorde et unntak en søndag og bestilte pizza levert hjem på døren. Det gikk ikke upåaktet hen. Vi var akkurat kommet hjem fra vinterferie på fjellet, og vi hadde gått en lang skitur etter å ha sjekket ut fra leiligheten, selv om jeg egentlig burde ha kommet meg hjem så raskt som mulig for å komme i gang med klesvask og lage middag, før jeg skulle pløye meg gjennom epostboksen som hadde mer enn 200 uleste meldinger. Jeg var egentlig ganske fornøyd med meg selv og menyvalget, pizzaen var helt ok på smak og vi hadde det så hyggelig der vi satt i sofakroken og koste oss alle tre, med fine røde roser i kinnene etter den fine skituren. Plutselig kom det fra junior: "mamma, burde ikke du som er matblogger lage pizzaen selv, egentlig?"
Her er i alle fall en pizza jeg har laget selv, en av familiens pizzafavoritter - toppet med deilig norsk spekeskinke og rikelig med ruccula, basilikumblader og parmesan oppå. Det er digg! Til to pizzaer (2-3 porsjoner) trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

1 porsjon pizzadeig
1 porsjon tomatsaus til pizza
6 skiver god spekeskinke (ca.)
1 stor rødløk , i ringer
1 mozzarella , i skiver
2 ss pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne (ca.)
rucculasalat
frisk basilikum
parmesan
god olivenolje eller basilikumolje

SLIK GJØR DU

Pizza med mozzarella og spekeskinke

Lag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve i minst 1 time, til den har dobbel størrelse. Mens deigen står og hever lager du pizzasausen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Skjær også opp løk og mozzarella, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Jeg pleier å benytte bakestål når jeg steker pizza, men du kan benytte bakestein eller stekeovnens bakebrett også. Sett bakestålet/pizzasteinen/bakebrettet midt i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Når det har vært i ovnen i ca. 30 minutter etter at termostaten slo seg av – kan du sette i gang å bake ut pizzaene.

Ha deigen på melstrødd bakebord, del den i to like store deler (eventuelt tre deler dersom du vil lage porsjonspizzaer), og kjevle deigen tynt utover. Jeg foretrekker å legge deigen på en pizzaspade (husk å gni den inn med rikelig med mel før du legger deigen forsiktig oppå). Beveg spaden litt frem og tilbake for å forsikre deg om at pizzabunnen glir på melet slik at den lett kan overføres til bakestålet. Du kan også legge deigen på et bakepapirkledd bakebrett (se nærmere beskrivelse nedenfor).

Bre pizzasausen utover pizzabunnen, fordel løk og mozzarella over, og la deretter pizzaen umiddelbart gli ned på det varme underlaget. (Dersom du benytter bakepapir og stekebrett kan du holde stekebrettet tett inntil bakestålet/stekebrettet og dra i bakepapiret slik at du får lirket pizzaen og bakepapiret over på bakestålet. Pass på så du ikke brenner deg! Etter 2-3 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig.)

Stek pizzaen til den er ferdig. Det tar alt fra 4 minutter og oppover, avhengig av hvor høy temperatur stekeovnen din har, hva du steker pizzaen på og hvor tykk pizzabunnen er. Mitt beste råd er å følge med underveis. Pizzaen er ferdig når bunnen har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden.

Fordel spekeskinke, ruccula, pinjekjerner og basilikumblader over pizzaen. Drypp noen dråper av din beste olivenolje eller litt basilikumolje over pizzaen – og fordel noen parmesanflak over det hele. Nytes umiddelbart, gjerne med et glass med deilig rødvin.

Pizza med mozzarella og spekeskinke

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.