Blåmuggost tar pizzaen til nye høyder, har du prøvd det? Denne pizzaen er toppet med italiensk salami, mozzarella, rødløk - og blåmuggost, som jeg smuldret over etter at den var ferdigstekt.

Ingredienser

PIZZABUNN

400-450 g pizzamel eller hvetemel
3 dl vann , ca. 20 grader
15 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1/4 ts salt
1 klype sukker
1 ss olivenolje

PIZZASAUS

400 g hermetiske tomater , hakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss olivenolje
1-2 klyper sukker , smak til
1 klype chiliflak , smak til
salt og pepper , smak til

TOPPING

100 g italiensk salami
1 mozzarella
1 rødløk , i tynne ringer
75-100 g blåmuggost
basilikum eller oregano

SLIK GJØR DU

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet. Øk til middels hastighet og kjør deigen i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Tilsett olivenolje og elt i ca. 5 minutter til, til du har en fin og smidig deig. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar omtrent 1 time.

Mens pizzadeigen hever lager du tomatsausen. Hell tomatene i et dørslag og la de stå å renne av i ca. 15 minutter. Ha de avrente tomatene i en liten bolle og tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt chiliflak dersom du ønsker litt sting i sausen.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur og sett samtidig et bakestål/bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen.

Finn frem ingrediensene til toppingen.

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. Kjevle deigen tynt utover og legg den på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør tomatsausen jevnt over, men ikke helt ut i kantene, og fordel deretter mozzarella, salami og rødløk over.

Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader). Smuldre blåmuggosten umiddelbart over den ferdigstekte pizzaen, og ha på friske krydderurter hvis du har. Server og nyt pizzaen umiddelbart!

Pizza med italiensk salami og blåmuggost

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Alle oppskrifter som er publisert etter 1.1.2010 skal være merket med antall porsjoner. Det er også denne oppskriften. Ta en titt øverst i høyre hjørne på pc/mac, eller under innledningen hvis du leser oppskriften på mobil. 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste