Det er fredag, det er straks helg - og tid for fredagspizza! I dag toppes den med coppaskinke, blåmuggost og oliven, en smakfull kombo!

Ingredienser

PIZZADEIG

450 g pizzamel eller siktet hvetemel
3 dl vann
15 g gjær eller 1 ts tørrgjær
1/2-1 ts salt
1 klype sukker
1 ss olivenolje

TOMATSAUS

400 g hermetiske tomater , hakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss olivenolje
1 klype sukker , smak til
1 klyper chiliflak , smak til (kan sløyfes)
salt og pepper , smak til

TOPPING

100 g coppaskinke
1-2 mozzarella
1 neve sorte oliven
75 g blåmuggost
basilikum eller oregano
pinjekjerner

SLIK GJØR DU

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet. Øk til middels hastighet og kjør deigen i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Tilsett olivenolje og elt i ca. 5 minutter til, til du har en fin og smidig deig. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar omtrent 1time. Pizzadeigen blir imidlertid aller best dersom du lar den heve over natten i kjøleskapet (les mer her).

Mens pizzadeigen hever lager du tomatsausen. Hell tomatene i et dørslag og la dem stå å renne av i ca. 15 minutter uten at du rører i dem. Ha de avrente tomatene i en liten bolle og tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt chiliflak dersom du ønsker litt sting i sausen. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller blender, men selv foretrekker jeg den slik den er. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at alle de gode smakene får satt seg.

Pizza med coppaskinke og blåmuggost

Sett stekeovnen på maksimal temperatur og sett samtidig et bakestål/bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen.

Finn frem ingrediensene til toppingen. Riv mozzarella i mindre biter med fingrene og del oliven i to, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. La dem gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler deigen tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør tomatsausen jevnt over, men ikke helt ut i kantene, og fordel deretter mozzarella, coppaskinke og oliven over.

Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader). Smuldre blåmuggosten umiddelbart over den ferdigstekte pizzaen, og ha friske krydderurter (og/eller ruccula) oppå. Server og nyt pizzaen umiddelbart!

Ta gjerne en titt på dette innlegget under TIPS & TING, hvor jeg har samlet alle tips og triks som kommer godt med når du skal lage pizza. Alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste