ANNONSE - HOFF POTETMEL

Pavlova er for mange et obligatorisk innslag på kakebordet i maidagene, som for eksempel 17. mai, konfirmasjonsselskapet, vårbryllupet eller førtiårslaget. Og det er ikke det minste rart for pavlova er en fryd for øyet - og ikke minst friskt og godt på smak med søte og syrlige bær mot den knasende sprø og søte pavlovabunnen, som her også har fått et hint av sjokolade.

En perfekt pavlovabunn skal etter min mening være sprø på utsiden og herlig seig inni. For å få den rette konsistensen bruker jeg HOFF potetmel som jeg vender inn i marengsen før den stekes. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. Prøv det du også neste gang du skal lage pavlova.

Ingredienser

PAVLOVABUNN

4 eggehviter
1 klype salt
200 g sukker (gjerne finkornet)
2 ts bringebæreddik eller annen eddik
2 ts HOFF potetmel
1 ts bakekakao
50 g mørk sjokolade , smeltet

KREM & TOPPING

150 g crème fraîche eller seterrømme
2 1/2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 kurv bringebær eller jordbær
1 kurv bjørnebær eller blåbær
50 g mørk sjokolade , hakket
mynte eller sitronmelisse

SLIK GJØR DU

jokoladepavlova med bringebær og bjørnebær

Sett stekeovnen på 125 grader varmluft. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket dem stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper og pisk eggehviter og salt til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett omtrent halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter. Tilsett eddik og rør sammen, og vend forsiktig inn siktet potetmel og bakekakao med en slikkepott. Tilsett også den smeltede sjokoladen. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at det skal blandes inn i marengsen.

Tegn en sirkel som er ca. 24 cm i diameter på et bakepapir. Legg bakepapiret oppå et bakebrett og fordel marengsen jevnt over bakepapiret, innenfor sirkelen du har tegnet opp. Du kan benytte sprøytepose eller smøre det utover med en smørkniv eller slikkepott.

Stek marengsen på midterste rille i ca. 1 1/2 time, til den er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni. Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen (med døren litt på gløtt) til den er helt avkjølt. Marengsen kan gjerne stekes flere dager før den skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsen og oppbevar den tørt frem til den skal serveres.

Pavlova bør fylles rett før servering. Ha crème fraîche, kremfløte og sukker i en bolle og pisk det til en myk krem. Lag en fordypning midt på pavlovaen (bruk for eksempel baksiden av en skje) og fordel kremen oppi. Dekorer deretter med bær, sjokolade og urter etter smak og hva du har tilgjengelig. Server kaken ganske umiddelbart.

jokoladepavlova med bringebær og bjørnebær

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med HOFF potetmel. Les mer om HOFF potetmel her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste