Solen skinner over hytta i Østfold i dag, og det ligger an til å bli en varm og fin sommerdag. På slike dager smaker det ekstra godt med en mettende salat, som for eksempel denne smakfulle pastasalaten med blant annet varmrøkt laks, asparges og egg. Kjapt å lage, godt å spise - prøv den du også!

Ingredienser

PASTASALAT

400 g varmrøkt laks eller røkt laks
300 g pastaskruer eller annen pasta
8-10 asparges , i biter
2 egg , delt i to
4 vårløk , i tynne skiver
4 reddiker , i tynne skiver
100 g småbladsalat /babyspinat
2 ts kapers

VINAIGRETTE

1/2 sitron , skall og saft
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk , finhakket
1 dl extra virgin olivenolje
salt og pepper
gressløk , finsnittet

SLIK GJØR DU

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Skjær av den nederste, trevlete delen av aspargesen og la den koke sammen med pastaen de siste to minuttene. Hell umiddelbart av kokevannet og skyll pasta og asparges i rennende, kaldt vann. La det renne av og ha den i en salatbolle eller lignende. Del aspargesen opp i passende biter.

Mens pastaen koker kan du lage sitronvinaigretten. Vask sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende (kun det gule skallet). Ha sitronsaft og sennep i et glass med lokk og rist det godt sammen. Tilsett finhakket hvitløk og rist litt til. Tilsett deretter olivenoljen litt etter litt, og rist godt slik at det blir en jevn emulsjon. Rør inn sitronskall og finhakket gressløk helt til slutt, og smak til med salt og pepper. Vend ca. halvparten av vinaigretten inn i den ferdigkokte pastaen/aspargesen.

Kok eggene i 7-8 minutter. Ha dem umiddelbart i kaldt vann og fjern skallet etter et par minutter. Del eggene i to.

Skjær opp reddiker og vårløk og ha i salatbollen, sammen med småbladsalaten. Vend salaten forsiktig sammen. Bryt laksen fra hverandre og fordel oppå salaten, sammen med de halve eggene. Fordel kapers oppå og drypp deretter resten av vinaigretten over.

Salaten er nå klar for å nytes, gjerne sammen med litt godt brød.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastisk god salat!!! Jeg la til litt sukker og litt mer sennep og hvitløk i dressingen, brukte mariner scampi i tillegg til fisk, hadde også i noen cherrytomater, toppet det hele med parmesanAnbefales

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste