Pasta e fagioli er en italiensk tradisjonell smakfull suppe med pasta og bønner som hovedingredienser. Her er en vegetarisk variant, som du lager på under en halvtime om du er litt kjapp på labben. Den minner kanskje mer om gryterett i konsistensen, men ønsker du den mer tyntflytende kan du tilsette litt mer grønnsakskraft.

Ingredienser

SUPPEN

1 rødløk , i små terninger
nøytral olje til steking
1 gulrot , i små terninger
1 stilk selleri , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
6 dl grønnsakskraft eller utblandet fond/buljong
1 bit parmesanskorpe , hvis du har
2 laurbærblad
1 ts basilikum (tørket)
1 ts timian (tørket)
1/2 ts rosmarin (tørket)
1-2 klyper chiliflak
2 1/2 dl makaroni el.
200 g bønner (hermetiske) eller mer
salt og pepper

TILBEHØR

parmesan , revet
brød

SLIK GJØR DU

Pasta e fagioli

Skjær opp alle grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en gryte eller stekepanne med høye kanter og stek løken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett gulrot, selleristang og hvitløk og la det surre med i et par minutter før du tilsetter tomatpureen. La det surre ytterligere et par minutter og tilsett deretter hermetiske tomater og grønnsakskraft (eller utblandet fond/buljong). Dersom du har en tørr parmesanskorpe kan du også legge den (hel) oppi gryta.

Pasta e fagioli

Tilsett deretter laurbærblad og krydder og la det hele koke opp. La det småkoke i ca. 5 minutter og tilsett pastaen. Jeg har her brukt en pasta som heter ditalini, men du kan bruke makaroni eller annen «småpasta». La det koke til pastaen er «al dente», det vil si at den er gjennomkokt men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilsett bønnene mot slutten av koketiden (jeg har brukt «bønnemiks», men bruk gjerne hvite bønner/canneloni el.). Fjern laurbærbladene og parmesanskorpen, og smak til med salt, pepper og eventuelt mer av det øvrige krydderet.

Serveres og nytes umiddelbart, toppet med revet parmesan, og gjerne med godt brød som tilbehør.

Pasta e fagioli

TIPS

  • Ta vare på den harde skorpen på parmesanosten og la den koke med neste gang du skal lage en tomatbasert pastarett eller tomatsaus. Det gir en god fylde i suppen, samtidig som det blir mindre matsvinn. Dersom du vil lage en ren vegetarrett må du erstatte parmesanen med en vegetarisk fastost, eller droppe den helt.
  • Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du tilsette salsiccia eller en annen godt krydret pølse (i biter).
  • Sjekk gjerne også ut en annen variant av denne suppen HER.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne var veldig god, men rekker ikke til fire personer. Anbefaler å justere opp mengden ingredienser med ihvertfall 25 %.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste