Er dere klar for en ny, velsmakende kyllingform? Her kommer til og med kyllingen i parmapysj - sammen med deilige rotgrønnsaker og sitronbåter. Kjempegod og veldig enkel mat!

Annonse

Ingredienser

4 kyllingfileter , delt i to
8 skiver parmaskinke (eller annen god skinke)
6-8 poteter , i båter
4 gulrøtter , i staver
4 fedd hvitløk , delt i to på langs
1 rød paprika , i store biter
1 gul paprika, , i store biter
1 purreløk , i store biter på skrå
2,5 dl fløte (evt matfløte) (ca.)
1 terning kyllingbuljong
1-1,5 sitron , i båter
salt og pepper
frisk timian , grovt hakket
parmesan
godt brød

SLIK GJØR DU

Parmasurret kylling med grønnsaker og sitron

Ha poteter, gulrøtter og hvitløk i en stor ildfast form og ringle over litt olivenolje og ha på litt maldinsalt. Stekes ved 220 grader i ca 15-20 minutter.

Mens grønnsakene koser seg i ovnen deler du kyllingfiletene i to like store deler. Stek kyllingen på middels varme i litt smør, til den får litt stekeskorpe (den skal ikke være gjennomstekt). Surr en parmaskinkeskive rundt kyllingbiten.

Når grønnsakene er forstekt tar du formen ut av ovnen og fordeler de parmasurrede kyllingbitene blant grønnsakene. Ha også oppi paprika og purreløk. Smuldre buljongterningen og ha den oppi formen slik at den fordeler seg på bunnen. Hell matfløten over hele retten og fordel sitronbåtene over det hele. Krydre retten med salt og pepper, og stek den videre ved 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er møre og fine.

Parmasurret kylling med grønnsaker og sitron

Server retten med noen flak med parmesan på toppen,  og med godt brød som tilbehør. Skvis sitronsaft over – og nyyyt!

(Inspirasjon til denne retten har jeg funnet i siste uttgave av svenske Elle Mat&vin.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,

  Retten ser fantastisk god ut, men ser at sitroner er glemt i listen over ingredienser, så ville bare gjøre deg oppmerksom på det 🙂

 2. Hjelp, hva har skjedd med bloggen din, er stadig inne for å finne oppskrifter og inspirasjon. Kommer bare inn på noen av de gamle oppskriftene dine, håper du snart er opp å gå igjen, da jeg har stor glede av siden din.

 3. Dette var kjempegodt!! En ny hverdagsfavo. Byttet ut gulrot med søtpotet fordi jeg elsker det!

 4. Laget denne med stor suksess i dag og når vi var ferdig å spise spurte forloveden om når vi skulle ha dette igjen. Ble bestemt at neste brettspillkveld er dette det som skal serveres 🙂 Jeg byttet parmaskinken med serrano for jeg liker den bedre og meny har den på tilbud, og det var virkelig godt.

 5. Hei, når du skriver 4 porsjoner, tenker du da at 2 personer skal kunne forsyne seg to ganger, eller er oppskriften beregnet til 4 personer?
  Forbereder et lite middagsselskap og må passe på at det blir nok mat… 🙂

  1. Jeg tenker at dette skal være mat til fire personer, men er det storspisere du får på besøk må du vurdere om du skal lage bittelitt mer eller lage en dessert i tillegg. Lykke til! 🙂

 6. Hadde denne til middag i dag, og den smakte bare helt nydelig. Tenker jeg lager denne til foreningsdamene i juni 😉

 7. Hei
  Takk for kjempeinspirerende matblogg. Har begynt å følge bloggen din for ikke så lenge siden. Denne retten ser veldig god ut. Kan man surre bacon rundt kyllingen istedet for skinke? Jeg har det i kjøleskapet…Vil kyllingen da trenge mye mer tid i ovnen?

 8. Jeg har fulgt deg tett etter at jeg fikk din kokebok fra en venninne på Lørenskog for 1,5 år siden. Jeg har laget mange av dine retter flere ganger. Forsøker denne for første gang.

  Må bare få si at jeg digger deg! Du har tatt et spennende karriærevalg. Vit at det du gjør er betydningsfullt for alle oss! Du gjør alle til mestere i eget kjøkken og bidrar til fantastisk mat som er en stor del av det gode liv! Takk!! Hele familien takker!

  Et oppskrifttips tilbake du kan vurdere er at jeg kokte ut kyllingpannen her med vann, tilsatte buljongen her så den fordelte seg i vesken og tilsatte fløten her først. Nå gleder jeg meg til det er ferdig i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.