ANNONSE - MUTTI

I dag kan jeg friste med en smakfull og enkel kyllingrett. Kyllingen er svøpt i parmaskinke som både gir en god smak og fin tekstur til retten. Kyllingen får kose seg i ovnen sammen med mør paprika og en deilig tomatsaus. Jeg har her "jukset" litt og brukt Mutti pastasaus med basilikum. Sausen er laget av de beste italienske tomater tilsatt hakkede basilikumblader. Den er klar til å brukes og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer. Sausen kan brukes som pastasaus, eller som saus i kjøtt- eller grønnsaksretter, som jeg har gjort her. Et smakfullt og enkelt alternativ når du ikke har tid til å koke sausen lenge på egen hånd.

Jeg tilbereder denne retten i sin helhet en stekepanne (ca. 24 cm i diameter) som kan benyttes i stekeovnen. Da blir det også minimalt med oppvask. Dersom du ikke har en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen kan du benytte en ildfast form isteden. Retten kan også i sin helhet tilberedes på platetoppen, se tips avslutningsvis.

Noe å tenke på i vinterferien, kanskje?

Ingredienser

4 kyllingfileter , delt i to
salt og pepper
4-8 skiver parmaskinke eller annen god spekeskinke
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne båter
1 liten rød paprika , i strimler
1 liten gul paprika , i strimler
1 glass Mutti pastasaus med basilikum
1/2 dl vann
1 ts kyllingfond
1 liten klase cherrytomater (kan sløyfes)
frisk basilikum
parmesan , finrevet
4 porsjoner pasta , poteter el.

SLIK GJØR DU

Parmakylling

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Del kyllingfiletene i to. Krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt, og surr parmaskinken rundt (del eventuelt skinken i to på langs hvis du har store skinkeskiver). Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, til skinken får en pen stekeskorpe på alle sider (den skal ikke bli gjennomstekt). Legg til side.

Skjær opp grønnsakene som angitt. Stek dem i litt nøytral olje, til de er knapt møre. Ha i Mutti pastasaus med basilikum (eller en annen variant i Muttis sortiment) og rør sammen. Ha ca. 1/2 dl vann i glasset, sett på lokket og rist det sammen. Ha det i stekepannen sammen med litt kyllingfond. Gi det hele et forsiktig oppkok. Fordel kyllingen og tomatene oppi grønnsaksblandingen i stekepannen, eller finn frem en ildfast form som er ca. 24 cm i diameter.

Stekes på midterste rille til kyllingen har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar 20-25 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbitene og hvor lenge du har forstekt kyllingen.

La retten hvile i ca. 5 minutter, gi den et dryss med revet parmesan og friske basilikumblader – og server den sammen med ønsket tilbehør, for eksempel pasta, ovnsbakte poteter og/eller godt brød.

Parmakylling

TIPS

  • Du kan gjerne bytte ut kyllingbrystene med kyllinglårfilet. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel squash og spinat. Skinken kan byttes ut med bacon, eller sløyfes. Parmesanen kan eventuelt erstattes med mozzarella eller annen ost.
  • Lag gjerne retten ferdig på koketoppen. Stek kyllingen nesten ferdig i stekepannen og la den trekke med i sausen til den er gjennomstekt.

VELBEKOMME!

Parmakylling

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Mutti. Mutti pastasaus får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Meny, Spar, Mega, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste