I dag kan jeg by på en deilig torskerett som flaker seg bare du setter øynene litt bestemt på den. Torsken får i dag følge av bacon, rosenkål og valnøtter, noe jeg synes er en kjempebra match, enten det er hverdag eller fest.
Ingredienser
PANNESTEKT TORSK
600 g | torskeloin |
2 ss | nøytral olje |
1 ss | smør |
2 fedd | hvitløk , knust |
salt og pepper |
POTET- OG BLOMKÅLPURÈ
400 g | poteter , skrelt og i biter |
1 | blomkål , skrelt og i biter |
melk | |
smør | |
salt og pepper |
BACONSJY
200 g | bacon , i terninger |
100 g | smør |
1 | liten sjalottløk , liten finhakket |
1 1/2 ss | soyasaus (smak til) |
1-2 ss | sitronsaft (smak til) |
2 ss | valnøttkjerner , grovt hakket |
gressløk , finsnittet |
ROSENKÅL
250 g | rosenkål |
vann | |
1 ss | smør |
salt |
SLIK GJØR DU
Begynn med potet- og blomkålpuréen. Skrell og skyll potetene, og del dem opp i jevnstore biter. Rens blomkålen og del opp i jevnstore biter (også stilken), og legg det i en kjele sammen med potetene. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre, etter ca. 20 minutter. Hell av vannet og la grønnsakene stå å dampe på lav temperatur et par minutter slik at alt vannet fordamper. Mos med en stapper eller lignende. Tilsett smøret og deretter litt melk til du får ønsket konsistens på pureèen din. Smak til med salt og pepper.
Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt til og litt nykvernet sort pepper. Stek torsken, sammen med hvitløksfeddene (hele, men «skvis» dem gjerne litt med knivbladet), i nøytral olje med «skinnsiden» ned i 5-6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør, snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt til. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg. Ønsker du heller å bake fisken i stekeovnen kan du ta en titt på denne oppskriften.
Smelt smøret i en kjele og la det småputre ca. 15 minutter. Fjern skummet som danner seg på toppen. Smøret blir etterhvert brunt. Stek baconet sprøtt, og la valnøttene surre med det siste minuttet. Tilsett baconblandingen i smøret rett før servering sammen med sjalottløken. Smak til med soyasus og sitronsaft. Helt til slutt tilsettes den finsnittede gressløken.
Rens rosenkålen. Ha litt lettsaltet vann i en kjele og kok opp. Ha rosenkålen oppi det kokende vannet sammen med en klatt smør, og damp rosenkålen i 7-9 minutter på middels varme, til den er mør. Hell av restvannet.
Server torsken sammen med puré og rosenkål, og fordel bacon og litt av sjyen over. Nytes umiddelbart!
Det så helt fantastisk godt ut 🙂
Denne gleder jeg meg til å prøve! Endelig en ny torskeoppskrift på lista
Hei. Ser deilig ut! Bare ett spm, har du sterk varme i pannen når du steker fisken?
På middels varme, eventuelt litt over middels.
Dette ble dagens middag, kjempegodt!!!!
Deilig med en ny torskerett, falt i smak her i huset
Nyyydelig middag 🙂 Takk for oppskrifta!
Hei! Ser veldig godt ut. Holder det med 600g til 4 personer, hørtes litt lite ut?
Dette med porsjoner er vanskelig, for det er jo så individuelt. Jeg pleier å beregne 150-200 g fisk pr. voksenporsjon og litt mindre til barn. Til 4 voksne karer er det nok litt knapt med 600 g.
Dette var virkelig deilig og falt i smak hos samboer også 🙂
Dette ble helt nydelig- alle i familien elsket det! Tusen takk for knall oppskrift:)
Hei! Tusen takk for kjempegode oppskrifter. I dag prøvde jeg meg på denne – og med stort hell! Det er veldig kjekt når man lykkes på kjøkkenet 🙂 Jeg har begge bøkene dine og bruker de ofte 🙂
Prøvde pannestekt torsk ikveld. Kjempe nydelig anbefaler den på det varmeste
Skal prøve meg på denne i kveld. Men har kun Lett Soft Flora, vanlig gul løk (ikke sjalottløk) og tørket gressløk i hus. Kan dette brukes til denne oppskriften? 🙂
Hei
Nydelig rett som jeg har laget flere ganger.
Nå skal jeg servere den til en melke/gluten allergiker, og dette kan jeg ingenting om.
Hva skal jeg bruke istedet for melk i potet/blomkålpurre?
Så hyggelig å høre at denne retten faller i smak. Du kan erstatte melken med en annen type melk som vedkommende tåler, evt. så kan du droppe det og heller tilsette noe av kokevannet for å få riktig konsistens på mosen. Lykke til!
Skjærtorsdag 2021 , TORSK MED BACONSJY, ROSENKÅL OG VALNØTTER og mannen min sier dette er det beste han har smakt på lenge. Og jeg som har kokkelert i 50 år