I dag kan jeg by på en deilig torskerett som flaker seg bare du setter øynene litt bestemt på den. Torsken får i dag følge av bacon, rosenkål og valnøtter, noe jeg synes er en kjempebra match, enten det er hverdag eller fest. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

600 g torskeloin
2 ss nøytral olje
1 ss smør
2 fedd hvitløk , knust
salt og pepper

POTET- OG BLOMKÅLPURÈ

400 g poteter , skrelt og i biter
1 blomkål , skrelt og i biter
melk
smør
salt og pepper

BACONSJY

200 g bacon , i terninger
100 g smør
1 liten sjalottløk , liten finhakket
1 1/2 ss soyasaus (ca.)
1-2 ss sitronsaft (smak til)
2 ss valnøttkjerner , grovt hakket
gressløk , finsnittet

ROSENKÅL

250 g rosenkål (ca.)
vann (litt)
1 ss smør
salt

SLIK GJØR DU

Torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter

Begynn med potet- og blomkålpuréen. Skrell og skyll potetene, og del dem opp i jevnstore biter. Rens blomkålen og del opp i jevnstore biter (også stilken), og legg det i en kjele sammen med potetene. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre, etter ca. 20 minutter. Hell av vannet og la grønnsakene stå å dampe på lav temperatur et par minutter slik at alt vannet fordamper. Mos med en stapper eller lignende. Tilsett smøret og deretter litt melk til du får ønsket konsistens på pureèen din. Smak til med salt og pepper.

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt til og litt nykvernet sort pepper. Stek torsken, sammen med hvitløksfeddene (hele, men «skvis» dem gjerne litt med knivbladet), i nøytral olje med «skinnsiden» ned i 5-6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør, snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt til. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg. Ønsker du heller å bake fisken i stekeovnen kan du ta en titt på denne oppskriften.

Smelt smøret i en kjele og la det småputre ca. 15 minutter. Fjern skummet som danner seg på toppen. Smøret blir etterhvert brunt. Stek baconet sprøtt, og la valnøttene surre med det siste minuttet. Tilsett baconblandingen i smøret rett før servering sammen med sjalottløken. Smak til med soyasus og sitronsaft. Helt til slutt tilsettes den finsnittede gressløken.

Rens rosenkålen. Ha litt lettsaltet vann i en kjele og kok opp. Ha rosenkålen oppi det kokende vannet sammen med en klatt smør, og damp rosenkålen i 7-9 minutter på middels varme, til den er mør. Hell av restvannet.

Torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter

Server torsken sammen med puré og rosenkål, og fordel bacon og litt av sjyen over. Nytes umiddelbart!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Dette med porsjoner er vanskelig, for det er jo så individuelt. Jeg pleier å beregne 150-200 g fisk pr. voksenporsjon og litt mindre til barn. Til 4 voksne karer er det nok litt knapt med 600 g.

  1. Hei! Tusen takk for kjempegode oppskrifter. I dag prøvde jeg meg på denne – og med stort hell! Det er veldig kjekt når man lykkes på kjøkkenet 🙂 Jeg har begge bøkene dine og bruker de ofte 🙂

  2. Skal prøve meg på denne i kveld. Men har kun Lett Soft Flora, vanlig gul løk (ikke sjalottløk) og tørket gressløk i hus. Kan dette brukes til denne oppskriften? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.