Annonse

I dag kan jeg friste med en deilig lakserett med pasta, tomatsalat, og ikke minst en enkel og smakfull saus med Norzola® - en norsk blåmuggost som er inspirert av italienske osteklassikere. Med sin aromatiske og fyldige smak, og sin fine konsistens, passer den kjempebra til matlaging. I denne retten varmes osten opp sammen med litt melk og smaksettes med litt pepper. Kjapt, enkelt og veldig godt! 

Annonse

Ingredienser

LAKS & PASTA

750 g laksefilet , i porsjonsstykker
nøytral olje
salt og pepper
4 porsjoner tagliatelle (eller annen pasta)
150 g frisk spinat

NORZOLASAUS

1 1/2 dl melk
150 g Norzola® , grovt hakket
nykvernet sort pepper

TOMATSALAT

200 g cherrytomater , delt i to
frisk basilikum
2 ss olivenolje (extra virgin)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kok pastaen al dente etter anvisningen på pakken. La spinatbladene trekke med pastaen det siste minuttet.

Gi melken et forsiktig oppkok, tilsett Norzola® i biter og la osten smelte i den varme melken mens du rører av og til. Smak til med litt nykvernet sort pepper. Hold sausen varm, og tilsett eventuelt litt mer melk dersom sausen tykner.

Del opp fisken i porsjonstykker og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.

Del tomatene i to og ha dem i en liten bolle. Ringle over litt av din beste olivenolje, og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper. Gi salaten et lite dryss med friske basilikumblader.

Server laksen på en seng av pasta og spinat, og med tomatsalaten ved siden av. Drypp Norzolasausen over laksen og pastaen, og nyyyyt!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med OsteCompagniet. Norzola® får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger. Flere oppskrifter med Norzola® finner du samlet her


Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Flott blogg med mye gode oppskrifter.:)

    Har du noen gode sunne oppskrifter på matpakke mat, vafler, pannekaker, vanlige(men gode safitge) kaker, eller annet snacks? Tre aktive barn trenger mat med godt innhold 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.