Med denne fløyelsmyke, fargerike og smakfulle panna cottaen på bordet blir stemningen garantert god. Panna cottaen er smakt til med skogsbær og vanilje, og den ferdige desserten er toppet med friske skogsbær, en makron og oxalis. Prøv den du også!

Ingredienser

PANNA COTTA

400 g skogsbær (ca. 175 g bærsaft)
2 plater gelatin
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
75 g sukker
1/2 vaniljestang , frøene

FORSLAG TIL DEKOR

4 makroner
skogsbær
oxalis

SLIK GJØR DU

Syrlig panna cotta med skogsbær

Ha bærene i en kjele og varm dem opp på middels varme. La det stå å småkoke til bærene er knust, etter ca. 15 minutter. Sil blandingen i et finmasket dørslag, og la den avkjøles noe.

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la dem ligge i ca. 10 minutter, til de er myke.

Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett vaniljefrøene og vaniljestangen, og la blandingen stå og trekke på lav temperatur uten å koke i ca. 5 minutter. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i blandingen. Når gelatinplatene er helt oppløst kan du røre inn den noe avkjølte (eller kalde) bærsaften.

Hell blandingen i 4 glass eller porsjonsformer. Avkjøl blandingen i noen minutter, før du setter glassene i kjøleskapet til panna cottaen stivner. Det tar vanligvis rundt 4 timer.

Dekorer panna cottaene med friske skogsbær, og gjerne en makron og oxalis, og server umiddelbart.

Syrlig panna cotta med skogsbær

TIPS

  • Dersom du ønsker en mer syrlig panna cotta kan du erstatte ca. 1 1/2 dl av melken med ca. 125 g crème fraîche (ikke lettutgaven). Pisk crème fraîche til den begynner å tykne og rør den deretter forsiktig inn i fløte- og bærblandingen. Hell deretter blandingen i dessertglassene.
  • Bytt gjerne ut skogsbærene med kun blåbær eller bringebær (bruk gjerne frosne bær).
  • Panna cotta kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, og oppbevares tildekket i kjøleskapet frem til servering.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Hvis du varmer dem forsiktig opp så kan du fint ta dem fra frossen tilstand (i selve panna cottaen). Til dekor anbefaler jeg å benytte friske bær.

  1. Må prøves ☺️ Jeg er på jakt etter slike dessertglass. Kan jeg spørre hvor du har fått tak i dine?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste