De norske søte og smakfulle jordbærene er her, og må nytes til fulle nå når de er på sitt aller beste. Her serveres jordbærene som topping på en silkemyk panna cotta sammen med litt syrlig rabarbrasuppe. Prøv det du også!

Ingredienser

PANNA COTTA

3 plater gelatin
1 1/2 ss sukker
1 ss flytende honning
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 vaniljestang

RABARBRASUPPE

500 g rabarbra , i små biter
150 g sukker
5 dl vann
1 vaniljestang
1 liten kanelstang

TOPPING

200 g jordbær , i biter

SLIK GJØR DU

Panna cotta med rabarbrasuppe og jordbær

PANNA COTTA

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la dem ligge i ca. 10 minutter.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det smelte på middels varme, til du får lys karamell. Tilsett honning, fløte og melk, og varm forsiktig opp blandingen under stadig omrøring. Etterhvert vil karamellen og honningen løse seg helt opp, men pass på at det ikke koker.

Del en vaniljestang på lang og skrap ut frøene. Tilsett vaniljefrø og vaniljestangen, og la blandingen stå å trekke på lav temperatur uten å koke i ca. 5 minutter. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det inn i blandingen.

Hell blandingen i 6 glass. Avkjøl noen minutter, før du setter desserten i kjøleskapet til den stivner. Det tar 3-4 timer.

RABARBRASUPPE

Skyll rabarbraen og del den opp i små biter som er omtrent like store. Ha dem i en kjele sammen med vann, mesteparten av sukkeret og kanelstangen. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frøene og stangen i suppa. Kok opp og la det småkoke 15-20 minutter, til rabarbraen har kokt i stykker. Skum av og smak til med mer sukker om nødvendig. Fjern kanelstangen og sett suppen til avkjøling. Sil suppen når den er avkjølt og kast fruktkjøttet og vaniljestangen. Suppen bør deretter oppbevares i kjøleskapet frem til den skal serveres.

Til denne desserten trenger du i underkant av 1/2-3/4 dl suppe pr. porsjon. Resten kan for eksempel benyttes i denne oppskriften eller fryses ned.

SERVERING

Server panna cottaen i glass eller hvelv dem over på en liten tallerken. Fordel jordbærene over og hell rabarbrasuppen over eller ved siden av og pynt eventuelt med jordbærblomster eller mynteblader – og server umiddelbart.

Panna cotta med rabarbrasuppe og jordbær

TIPS

  • Panna cotta kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, men dersom du skal la den stå i mer enn et par timer bør du dekke formene med litt plastfolie eller lignende.
  • Glem alt du eventuelt har hørt om at du ikke må spise rabarbra etter St. Hans. Rabarbra kan nemlig nytes gjennom hele sommeren, så lenge du bruker de nye, unge rabarbrastilkene og styrer unna de “trevlete” stilkene. Dersom du får rabarbra til overs kan du fryse ned hele stilker eller ferdig kompott/syltetøy, og derved kan du nyte litt av sommeren resten av året også. Suppen oppbevares i kjøleskapet og er holdbar i 3-4 dager. Suppen kan gjerne fryses.
  • Varier oppskriften og bytt gjerne ut jordbærene med bringebær.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste