Mange forbinder kanskje helst panert kylling (eller kyllingnuggets) med sjapper med store konsonanter på taket, men du kan også lage deilig, sprø, panert kylling selv. Du trenger bare kylling, egg og litt sprøtt. For å få kyllingen ekstra saftig og smakfull har jeg her marinert den i creme fraiche tilsatt litt spicy chilisaus. Dette steget kan du droppe dersom du har det travelt. Som tilbehør serverer jeg søtpotetfries og chilisaus, men her kan du variere etter smak og behag. Se tips helt til slutt om hvordan du kan variere denne retten og hva du kan forberede på forhånd.
Ingredienser
PANERT KYLLING
4 | kyllingfileter |
300 g | crème fraîche eller yoghurt naturell |
1-2 ss | Sriracha |
250 g | panko eller annen brødrasp |
1 1/2 ss | paprikapulver |
1 ts | flaksalt |
1/4 ts | sort pepper |
3 | eggehviter , sammenpisket |
50 g | smør , smeltet |
CHILISAUS
300 g | crème fraîche eller rømme |
2 ss | Sriracha (smak til) |
1/2 | lime , saften (smak til) |
sukker | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
PANERT KYLLING
Lag marinade ved å røre sammen creme fraiche og sriracha, og smak til med salt og pepper. Skjær ut fileten på undersiden av kyllingfileten og del hver kyllingfilet i fire jevnstore biter. Ha kyllingbitene i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinaden fordeler seg på alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst 30 minutter, men gjerne opp mot ett døgn (oppbevares i kjøleskapet). Ha den ferdigmarinerte kyllingen i et dørslag og la marinaden renne av. Ha eggehvitene i en skål. I en annen skål blander du sammen panko, paprikapulver, salt og pepper.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Dypp først kyllingbitene i eggehvitene og ha dem deretter i pankoskålen, til de er helt dekket av panko og krydder. Fordel kyllingbitene utover et bakepapirkledd bakebrett. Smelt smøret og drypp det over kyllingbitene.
Stekes på en rille litt over midten i ca. 20 minutter, til kyllingen er gyllen og sprø, og gjennomstekt. Snu kyllingen etter ca. 10 minutter steketid, slik at den blir godt stekt på begge sider. Skjær den tykkeste kyllingbiten i to for å sjekke om den er gjennomstekt.
CHILISAUS
Ha creme fraiche/rømme i en liten skål og smak til med sriracha, salt, pepper, limesaft og eventuelt litt sukker, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene.
SERVERING
Serveres umiddelbart, med chilisaus og for eksempel ovnsbakte søtpotetfries som tilbehør. Brokkolisalat, coleslaw eller en grønn salat smaker også godt til.
TIPS
- For at kyllingen skal bli ekstra sprø kan du «dobbeltpanere» den. Det vil si at du etter å dyppet dem i pankoblandingen dypper dem i eggehvitene igjen, og deretter en ny runde i pankoblandingen. Du må da legge til en ekstra eggehvite. Kyllingen kan gjerne paneres og legges i kjøleskapet noen timer, før du steker dem.
- Isteden for å steke kyllingen i stekeovnen kan du steke den i stekepannen (i en blanding av nøytral olje og smør). Dersom du har en airfryer kan du steke kyllingen i den.
- Chilisausen kan eventuelt erstattes med ketchup, chilimajones, remulade eller en søt chilisaus.
Må fortelle at dette ble veldig godt. Alle i familien likte det også var det latterlig enkelt
Kjære Trine.
Vi tenkte å prøve oss på dette i dag, men vil helst unngå å gå unødig på butikken. Vi har ikke creme fresh eller gresk yoghurt i kjøleskapet, men lettrømme. Vil dette funke? Ønsker deg og dine alt godt i denne tiden ❤️
Det går sikkert bra med lettrømme også. Lykke til, og alt godt til deg og dine også. <3
Tusen takk for det, Trine
Setter dessuten utrolig stor pris på at du tok deg tid til å svare så fort! Tusen takk! da prøver vi med lettrømme!
Funket helt topp med lettrømme! De ble aldeles nydelige! Hele familien var strålende fornøyde! Tusen takk igjen 😀
Så hyggelig å høre at det fungerte bra med lettrømme, og at oppskriften falt i smak! 🙂
Jeg er blitt så glad i bloggen din, og har prøvd mye av dine oppskrifter til stor glede
Finnes det et alternativ til pankoblandingen om en ikke får fatt i det?
Du kan eventuelt kjøre gammelt brød i en kjøkkenmaskin med kniver eller benytte annet brødrasp.
Hei. Har laget disse to ganger nå, etter oppskrift, men jeg får ikke kyllingen ordentlig sprø. Hva kan jeg gjøre galt? Smaken er nydelig
Hei, hva er grunnen til at det brukes eggehviter og ikke hele egg?
Hei:) kan man lage denne retten med en ovn uten varmluft?