Her kommer en av mine hverdagsfavoritter, en enkel og smaksrik torskemiddag. Torsken bakes i ovnen og får deretter selskap av en fargerik og smakfull tomatsalsa og spinatpoteter. Prøv den du også!

Ingredienser

TORSK & TOMATSALSA

600-700 g torskefilet eller seifilet
200 g cherrytomater , i biter
3 ss sorte oliven , hakket
2-3 ss kapers , hakket
basilikum , grovt hakket
3-4 ss extra virgin olivenolje + litt til formen
1 ss sitronsaft (ca.)
salt og pepper

SPINATPOTETER

4 porsjoner poteter
1 rødløk , i tynne båter
100 g babyspinat eller mer
nøytral olje til steking
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Ovnsbakt torsk med tomatsalsa og spinatpoteter

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Finn frem to ildfaste former som får plass sammen i stekeovnen.

Vask og/eller skrell potetene, og del dem i jevnstore biter. Fordel potetene i en ildfast form, drypp over litt olivenolje og krydre med salt. Stekes på midterste rille til potetene har fått litt farge og er nesten ferdige, etter 20-25 minutter, avhengig av størrelsen på potetene. Mens potetene steker kan du gjøre klar fisken og tomatsalsaen.

Del fisken i porsjonstykker, strø over litt havsalt eller flaksalt på den ene siden og la fisken hvile i ca. 10 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel fisken i en ildfast form med litt olivenolje i bunnen. Krydre fisken med litt salt og nykvernet sort pepper. Når potetene er stekt nesten ferdig skrur du ned temperaturen til 180 grader. Stek fisken sammen med potetene i 12-15 minutter, til fisken flaker seg når du trykker lett på den. Steketiden vil variere etter hvor store fiskestykkene er.

Ovnsbakt torsk med tomatsalsa og spinatpoteter

Skjær opp cherrytomater (gjerne med ulike farger), oliven, kapers og basilikum som angitt, og ha i en liten bolle. Tilsett olivenoljen og smak til med sitron, salt og pepper. Fordel tomatsalsaen oppå fisken umiddelbart før servering, eller server den ved siden av.

Ovnsbakt torsk med tomatsalsa og spinatpoteter

Stek løken i nøytral olje, til den er blank og mør. Tilsett spinat og la den steke med under omrøring, til den så vidt faller sammen. Krydre med salt og pepper. Vend spinatblandingen sammen med potetene umiddelbart før servering.

Server fisken umiddelbart, toppet med tomatsalsa og med spinatpotetene som tilbehør.

Ovnsbakt torsk med tomatsalsa og spinatpoteter

TIPS

  • Bytt gjerne ut de ovnsbakte potetene med kokte poteter som du steker raskt i stekepannen sammen med spinat og løk rett før servering.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lagde denne til søndagsmiddag i dag, nydelig. Tomatsalsa var nydelig oppå fisken, og poteter stekt i ovnen med spinat og rødløk: veldig velsmakende. Enkelt å lage er det også, dette skal vi ha flere ganger. Tusen takk, Trine.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste