Chorizo, tomat og paprika er en smakfull kombinasjon, og ypperlig tilbehør til torsk eller annen hvit fisk. Her haes alt i samme form og fisken tilberedes i den smakfulle tomatblandingen. Jeg har også tilsatt kikerter for at retten skal mette litt mer. Prøv den du også!

Ingredienser

600-700 g torskefilet eller sei
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 liten rødløk , i terninger
1 rød paprika , i små terninger
150-200 g chorizo , i små terninger (se tips)
200 g kikerter (ca.), ferdig kokt
400 g hermetiske cherrytomater
1/2-1 ss kyllingfond eller fiskefond
chiliflak (kan sløyfes)
1/2 sitron , i båter
frisk timian eller andre friske urter
4 porsjoner poteter , villris eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

OVNSBAKT TORSK MED CHORIZO, KIKERTER OG TOMAT

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og  undervarme. Kok potetene møre i lettsaltet vann.

Skjær opp grønnsaker og chorizo som angitt. Stek løk og paprika i nøytral olje, til løken er blank og myk. Legg til side. Stek deretter chorizoen i nøytral olje i 2-3 minutter, og tilsett deretter grønnsakene og kikerter, og la det surre i ca. ett minutt, før du tilsetter hermetiske cherrytomater og rører det hele godt sammen. Smak til med kyllingfond, salt og pepper, og la det stå og surre et par minutter. Fordel deretter blandingen i en ildfast form som er ca. 22 x 22 cm.

Del fisken i jevnstore porsjonstykker. Krydre den med litt salt og nykvernet sort pepper, og fordel fiskebitene oppi den varme tomatblandingen (dytt dem litt nedi). Stekes på midterste rille i 20-22 minutter, til fisken er gjennomvarm og begynner å flake seg. La retten hvile i ca. 5 minutter før servering.

Gi gjerne retten et dryss med chiliflak og friske urter og server den sammen med kokte poteter eller annet tilbehør etter smak. Drypp gjerne litt sitronsaft over fisken før du spiser den.

OVNSBAKT TORSK MED CHORIZO, KIKERTER OG TOMAT

TIPS

  • Chorizo er en smakfull og anvendelig spansk pølse med svinekjøtt og paprikakrydder. Du får kjøpt den i ulike «styrker», fra mild til «extra picante». Du får chorizo som fersk eller speket pølse. Jeg har her brukt den spekede varianten, «extra picante». Dersom du bruker den mildere varianten kan du gjerne smake til tomatblandingen med litt paprikakrydder.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for enda en nydelig fiskerett, Trine! Veldige gode smaker, og vi har fått en ny favoritt! Torsk og chorizo = god kombo 🙂

  2. Utrolig velsmakende rett og lett å lage. Brukte torskeloiner og mye av mitt favorittkrydder: Koriander.

  3. Vi lagde denne retten på hytta. I lokalbutikken fant vi chilipølser og fersk chili som ble brukt istedet for chorizo og chili flak. Med torsk ble dette en virkelig god rett. Takk for en inspirerende oppskrift Trine!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste