Jeg har en stor forkjærlighet for retter hvor mesteparten tilberedes i en og samme form/gryte, og her kommer nok en oppskrift - med kylling, fargerik ratatouille og godt tilbehør.

Ratatouillen tilberedes i stekeovnen og kyllingen får steke ferdig sammen med den, men på lavere temperatur - til steketermometeret sier den er ferdig. Jeg er ikke så opptatt av dingser på kjøkkenet, med unntak av steketermometer. Det MÅ jeg ha, enten jeg lager mat på kjøkkenet eller på grillen. Da har jeg full kontroll på kjernetemperaturen og slipper tørt og smakløst kjøtt. En av de største feilene vi gjør på kjøkkenet er etter min mening at vi steker eller koker råvarene for lenge. Vi frykter at det er rått og steker det litt ekstra, sånn for sikkerhets skyld. Så skal du investere i ny stekeovn med det første må du sørge for at den har innebygd steketermometer - eller så må du skaffe deg et digitalt steketermometer som fungerer både i stekeovnen og på grillen. Nå ble dette plutselig et innlegg om steketermometer, uten at det var meningen.

Men, over til poenget: ratatouille, saftig kylling, pasta og mozzarella er en deilig kombo, rett og slett! Prøv den du også!

Ingredienser

OVNSBAKT RATATOUILLE

1-2 rødløk , i båter
2 paprika , i biter
1 squash , i "halvmåner"
extra virgin olivenolje
400 g hermetiske cherrytomater
3 fedd hvitløk , delt i to på langs
1 1/2 dl vann
1-2 ss kyllingfond eller 1 buljongterning
1/2 - 1 ts sukker (smak til)
salt og pepper (smak til)
frisk timian eller 1 ts tørket timian

KYLLING & TILBEHØR

4 kyllingfileter
4 porsjoner spagetti eller annen pasta
1 mozzarella , i skiver
1-2 klyper chiliflak
basilikum

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft (eller 250 grader over- og undervarme).

Skjær opp rødløk, paprika og squash som angitt over og ha dem i en ildfast form, ca. 25 x 35 cm. Ringle over litt olivenolje og stek grønnsakene på midterste rille i ca. 10 minutter.

Rør sammen hermetiske cherrytomater, hvitløk, vann og kyllingfond, og smak til med sukker, salt og pepper. Hell tomatblandingen over grønnsakene og rør godt sammen. Fordel gjerne litt grovt hakket frisk timian over (eller ca. 1 ts tørket timian). Stek grønnsakene i ytterligere 15 minutter.

Mens grønnsakene koser seg i ovnen forbereder du kyllingen. Krydre med salt og pepper, og stek kyllingen i middels varm stekepanne på begge sider, til den er gyllen og fin på begge sider.

Når grønnsakene har stekt i totalt 25 minutter justerer du ned varmen til 175 grader over- og undervarme. La gjerne stekeovnsdøren stå oppe et par minutter, slik at temperaturen faller noe. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og legg dem oppå grønnsakene. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 67 grader. Ta ut kyllingen og la den hvile i ca. 10 minutter før servering. Dersom grønnsakene er møre og fine kan du la dem hvile i stekeovnen frem til kyllingen er klar. (Stikk en skarp kniv i grønnsakene, hvis den glir lett igjennom, er grønnsakene møre. I tillegg bør de være litt gylne i kantene.) Hvis grønnsakene trenger litt lengre steketid så lar du dem steke noen minutter til.

Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Skjær/riv opp mozzarellaen i passende skiver/biter.

Del opp kyllingen i skiver og server den sammen med ratatouille, pasta og mozzarella. Drypp litt av tomatsausen fra ratatouillen over kyllingen og fordel chiliflak og frisk basilikum over retten. Nytes umiddelbart, og gjerne sammen med et glass god vin.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste