Oreokake er et populært innslag på kakebordet, spesielt med den yngre garde til bords. Oreokakeoppskriften fra 2009 er blant de mest populære oppskriftene på bloggen. Her kommer en oppdatert versjon, slik jeg lager den nå - og med nye bilder.

Ingredienser

KAKEBUNN

300 g Oreokjeks , knust
100 g smør , smeltet

OSTEKREM

200 g kremost , nøytral
100 g melis
3 1/2 dl kremfløte
1-2 ts sitronsaft
6 Oreokjeks (ca.)

SJOKOLADEMOUSSE

1 pakke lys sjokolademousse (feks. Freia)
2 dl lettmelk
5 Oreokjeks (ca.)

TOPPING

2 ss kremfløte
50 g mørk sjokolade , grovt hakket
5 Oreokjeks , grovt hakket (resten av pakken)

SLIK GJØR DU

Oreokake

KAKEBUNN

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Ha kjeksen i en kjøkkenmaskin med kniver og knus dem. Alternativt kan du ha kjeksene i en plastpose og knuse dem ved å slå på posen med et kjevle eller lignende. Bland sammen de knuste kjeksene og det smeltede smøret, og fordel massen i en kakering (22-23 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat (eller bruk «Bake-it-easy-form»). Trykk kjeksmassen jevnt utover og sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

OSTEKREM

Ha kremost og melis i en bolle, og rør det sammen. Tilsett deretter kremfløten mens du visper hele tiden, til du har en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper. Smak til med nypresset sitronsaft, vend inn grovt hakkede Oreokjeks og fordel ca. 3/4 av kremen over kakebunnen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet. Oppbevar resten av ostekremen i kjøleskapet, den skal benyttes som topping.

Oreokake

SJOKOLADEMOUSSE

Lag sjokolademousse etter anvisningen på emballasjen, og rør inn grovt hakket Oreokjeks. Dersom du ønsker å lage hjemmelaget sjokolademousse kan du benytte denne oppskriften.

Fordel sjokolademousseblandingen forsiktig oppå ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet noe.

TOPPING

Fordel resten av ostekremen forsiktig oppå sjokolademoussen.

Varm forsiktig opp fløten mot kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Ta kjelen av koketoppen og rør til sjokoladen er oppløst. Fordel sjokoladen oppå ostekremen (bruk gjerne sprøytepose) og dryss resten av Oreokjeksen oppå.

Bruk en ren kniv og skjær langs kanten av kakeringen, før du løsner den forsiktig. Server kaken umiddelbart, gjerne sammen med en god kopp kaffe.

Oreokake

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Så utrolig gøy. Jeg går inn på bloggen din i går for å sjekke om du har tips til annen sjokolademousse og fordi den utskrevne versjonen jeg har fra 2009 nesten er uleselig. Så ligger det «ny» oppskrift, rett på forsiden.
  Ser at bunnen har blitt mindre. Blir ikke det en litt tynn bunn?

  1. Jeg har fryst rester av den, og det ble faktisk veldig god «iskake» Vet ikke hvordan det blir om man lar den tine helt før man serverer da.

 2. Hei! Denne så veldig god ut. Lurer på å prøve denne til selskap. Hvor lenge kan den oppbevares i kjøleskap før den skal serveres? Blir det for mye å lage den 2 dager før?

 3. Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet? Tenkte å lage den i dag onsdag, men den skal ikke serveres før lørdag. Kanskje jeg kan droppe å legge på topping før samme dag? Går det fint?

  1. Jeg synes det kanskje er i lengste laget hvis du skal servere den i selskap el. Når det er sagt: kaken kan fint serveres etter 3-4 dager, men kvaliteten blir dårligere etter hvert, blant annet fordi den inneholder en del kremfløte.

 4. Burde det ikke stå at kremfløten skal piskes før den blandes med resten i ostekremen? Eller er det meningen at man heller kremfløten direkte i vlandingen, for så å piske til krem?

  1. Gjør slik jeg anbefaler. Du vil få problemer med å få blandet sammen kremost og stivpisket kremfløte.

 5. Eg lagde denne kaken i går «Mandag» Og skal servere den i et bursdagbesøk i morgen «Onsdag» Bør jeg ta toppingen på på Onsdag eller bør jeg ta den på i dag?

  1. Det vil være «freshest» ved servering om du tar på toppingen samme dag som den skal serveres. Jeg ville derfor ha ventet til i morgen, men det går også fint om du gjør det i dag. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste