Lyst på deilige, myke sjokoladecookies med vaniljefyll med et hint av sitron? Ja, da er dette noe for deg. Kjappe og enkle å lage - og borte på et blunk!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

COOKIES

125 g smør , romtemperert
175 g sukker
1 stort egg
150 g hvetemel
50 g bakekakao
1 ts vaniljesukker (ekte)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts flaksalt eller 1/4 ts salt

VANILJEFYLL

100 g smør , romtemperert
1 ts vaniljesukker (ekte)
250 g melis
1-2 ss sitronsaft

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Rør romtemperert smør og sukker luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper), og tilsett deretter egget. Bland alt det tørre og rør inn i smørblandingen. Du skal nå ha en jevn og fin deig som er lett å forme. Del deigen opp i ca. 40 jevnstore biter som du triller til kuler og fordeler på to bakepapirkledde bakebrett (med litt avstand imellom). Trykk dem litt ned og stek dem midt i ovnen, til kjeksene er ferdigstekte, etter 10-12 minutter. Det kan være lurt å steke en prøvekjeks først. La kjeksene hvile på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du løfter dem forsiktig over på en rist for avkjøling. Oreocookies - sjokoladekjeks med vaniljekrem

Mens kjeksene står til avkjøling lager du vaniljefyllet. Kjør romtemperert smør og vaniljesukker (evt. frøene i 1/2 vaniljestang) til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Ha i melis litt etter litt, til alt er godt blandet. Tilsett sitronsaft og kjør det på relativt høy hastighet i 1-2 minutter, til kremen er luftig og fin. Juster eventuelt med mer sitronsaft/melis dersom kremen er for kompakt/flytende. Ha vaniljekremen oppi en sprøytepose. 

Sprøyt en «dott» med vaniljekrem på undersiden av halvparten av de avkjølte kjeksene og legg en annen oppå. Klem forsiktig sammen slik at kremen fordeler seg fint mellom de to kjeksene.

Nytes sammen met glass kald melk, eller sammen med en kopp god kaffe. Oreocookies - sjokoladekjeks med vaniljekrem Oreocookies bør oppbevares i en tett boks i kjøleskapet eller en kald kjellerbod. De er holdbare i ca. 1 uke med vaniljefyll og ca. 1 måned uten. Deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. en uke og kan også fryses.

LYKKE TIL!

Ønsker du å motta nyhetsbrev med oppskrifter, tips og inspirasjon 2-4 ganger pr. måned? Meld deg på nyhetsbrevet via skjemaet helt nederst på siden. 

Skriv ut
  1. Hei Trine,
    disse så veldig fristende ut! Skal det virkelig være 50 ss bakekakao, eller har det lurt seg inn en 0 for mye?

  2. Hei!

    Har så lyst å bake disse, pakke fint inn og gi i julegave til familien. Hvor lenge tror du de holder seg? Dvs. når kan jeg tidligst bake de?

    Hilsen student på jakt etter fine og billige julegaver:)

  3. Hei Trine
    Er det veldig viktig med ekte vaniljesukker ?
    Går det greit med vanlig Freia vaniljesukker (blå boks)..?

    Bente

    1. Det går fint med Freia vaniljesukker også (men ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang vil gi en bedre smak). Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste