Lyst på deilige, myke sjokoladecookies med vaniljefyll med et hint av sitron? Ja, da er dette noe for deg. Kjappe og enkle å lage - og borte på et blunk!
Ingredienser
COOKIES
125 g | smør , romtemperert |
175 g | sukker |
1 stort | egg |
150 g | hvetemel |
50 g | bakekakao |
1 ts | vaniljesukker (ekte) |
1/2 ts | bakepulver |
1/2 ts | natron |
1/2 ts | flaksalt eller 1/4 ts salt |
VANILJEFYLL
100 g | smør , romtemperert |
1 ts | vaniljesukker (ekte) |
250 g | melis |
1-2 ss | sitronsaft |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Rør romtemperert smør og sukker luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper), og tilsett deretter egget. Bland alt det tørre og rør inn i smørblandingen. Du skal nå ha en jevn og fin deig som er lett å forme. Del deigen opp i ca. 40 jevnstore biter som du triller til kuler og fordeler på to bakepapirkledde bakebrett (med litt avstand imellom). Trykk dem litt ned og stek dem midt i ovnen, til kjeksene er ferdigstekte, etter 10-12 minutter. Det kan være lurt å steke en prøvekjeks først. La kjeksene hvile på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du løfter dem forsiktig over på en rist for avkjøling.
Mens kjeksene står til avkjøling lager du vaniljefyllet. Kjør romtemperert smør og vaniljesukker (evt. frøene i 1/2 vaniljestang) til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Ha i melis litt etter litt, til alt er godt blandet. Tilsett sitronsaft og kjør det på relativt høy hastighet i 1-2 minutter, til kremen er luftig og fin. Juster eventuelt med mer sitronsaft/melis dersom kremen er for kompakt/flytende. Ha vaniljekremen oppi en sprøytepose.
Sprøyt en «dott» med vaniljekrem på undersiden av halvparten av de avkjølte kjeksene og legg en annen oppå. Klem forsiktig sammen slik at kremen fordeler seg fint mellom de to kjeksene.
Nytes sammen met glass kald melk, eller sammen med en kopp god kaffe. Oreocookies bør oppbevares i en tett boks i kjøleskapet eller en kald kjellerbod. De er holdbare i ca. 1 uke med vaniljefyll og ca. 1 måned uten. Deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. en uke og kan også fryses.
LYKKE TIL!
Ønsker du å motta nyhetsbrev med oppskrifter, tips og inspirasjon 2-4 ganger pr. måned? Meld deg på nyhetsbrevet via skjemaet helt nederst på siden.
Hei Trine,
disse så veldig fristende ut! Skal det virkelig være 50 ss bakekakao, eller har det lurt seg inn en 0 for mye?
Det skal være 50 gram. Rettet opp nå.
Hei!
Har så lyst å bake disse, pakke fint inn og gi i julegave til familien. Hvor lenge tror du de holder seg? Dvs. når kan jeg tidligst bake de?
Hilsen student på jakt etter fine og billige julegaver:)
Du kan lese litt holdbarhet og spiselige gaver her: https://trinesmatblogg.no/2018/12/julebakst-konfekt-oppbevaring-holdbarhet/ Lykke til!
Hei Trine
Er det veldig viktig med ekte vaniljesukker ?
Går det greit med vanlig Freia vaniljesukker (blå boks)..?
Bente
Det går fint med Freia vaniljesukker også (men ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang vil gi en bedre smak). Lykke til!