Det er ekstra kjærkomment med middagsretter som lages i en og samme gryte. Dette er en slik rett, hvor kylling, grønnsaker, tomater og ris får koke sammen og skape magi i gryta. Resultatet er en fargerik gryterett med mange gode smaker. Prøv den du også!

Ingredienser

600 g kyllinglårfilet eller kyllingfilet
1-2 ts paprikapulver
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 rødløk , i små biter
4 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i små biter
1 ss tomatpuré
200 g villris
400 g hermetiske cherrytomater
5 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
1 ss persille , hakket + litt til dekor
1/2-1 ts oregano
1/2-1 ts sukker
1 sitron
2-3 klyper chiliflakes (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

One pot med paprikakylling og ris

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skjær opp grønnsaker som angitt slik at du har alt klart. Skjær ca. halve sitronen i skiver. Finn frem en gryte (3-4 liter) med lokk som tåler å stå i stekeovnen.

Krydre kyllingen på begge sider med paprikapulver, salt og pepper. Dersom du benytter kyllingbrystfilet bør du dele dem i to. Stek kyllingen i nøytral olje til den får en fin stekeskorpe på begge sider. Den skal ikke gjennomstekes nå. Legg til side.

Stek løken i nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløk og paprika steke med de siste minuttene. Ha i tomatpure og ris, la det surre et par minutter under omrøring og tilsett deretter hermetiske tomater og kyllingkraft. Kok opp under omrøring, tilsett finhakket persille og smak til med oregano, salt, pepper, sukker, sitronsaft, eventuelt litt mer paprikapulver og chiliflakes.

Fordel kyllingbitene og sitronskivene oppå risblandingen, sett på lokk og sett gryta på midterste rille i stekeovnen. Ta av lokket etter ca. 20 minutter og la gryteretten steke videre uten lokk i ytterligere 10-15 minutter, til risen er passe kokt og kyllingen er gjennomstekt. Tilsett eventuelt litt mer kyllingkraft underveis dersom gryta koker tørr.

Gi retten et lite dryss med finhakket persille og server den sammen med godt brød og eventuelt en grønn salat.

One pot med paprikakylling og ris

TIPS

  • Tilsett gjerne ca. 200 gram chorizo i små terninger. Stek dem i litt nøytral olje og tilsett dem samtidig som kyllingen.
  • Alle one pot-oppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne så veldig god ut! Er det mulig å bruke en ildfast form, og legge aluminiumsfolie over for deretter å ta det av etter 20 minutter? Jeg mangler en gryte som kan brukes i ovnen..

  2. Hei, takk for herlig inspirasjon!
    Kan man her bruke vanlig ris eller fullkornsris – eller blir det feil ift koketid?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste