Junior på 12 elsker disse omelettmuffinsene, både i matpakken, etter skoletid og etter trening/til kveldsmat. Det geniale er at de kan lages av det du har tilgjengelig, og er ypperlig å lage av middagsrester, både grønnsaker og kjøtt/kylling. Eller har du kanskje noen påleggs- og osterester liggende? Junior elsker chili og jeg pleier derfor alltid å tilsette noen klyper chiliflak (og rikelig med nykvernet sort pepper) for ekstra smak. Prøv det du også - dette er deilige munnfuller for både små og store!

Ingredienser

8 egg
8 ss melk eller vann
150 g kokt skinke , i strimler
100 g gulost , revet
1/2 paprika , i små terninger
1 neve spinat , grovt hakket
1 vårløk , finsnittet
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 klyper chiliflak (kan sløyfes)
9 muffinsformer (ca.)

SLIK GJØR DU

Eggemuffins med skinke, paprika og spinat

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finn frem et muffinsbrett og plasser formene oppi. Pass på at papiret går over kanten av muffinsbrettet. Dersom du ikke har muffinsbrett kan du benytte doble muffinsformer.

Skjær opp grønnsaker og skinke som angitt, og riv osten. Finn frem en bolle og knekk oppi eggene. Tilsett melk, salt og pepper, og rør godt sammen. Ha i skinke, grønnsaker og revet ost, og rør sammen. Tilsett gjerne også et par klyper chiliflak hvis du ønsker det. Fordel eggeblandingen i 9-10 muffinsformer, nesten helt opp til kanten (la det være igjen ca. 1 cm). Pass på at skinke, ost og grønnsaker fordeles noenlunde likt i formene.

Stekes på midterste rille i stekeovnen i 18-20 minutter, til eggeblandingen har stivnet på midten. Avkjøles på rist i ca. 10 minutter. Bruk deretter en gaffel og løft muffinsene forsiktig ut av muffinsbrettet.

Nytes varme, lune eller kalde, og gjerne sammen med grovt brød og et glass kald melk.

Eggemuffins med skinke, paprika og spinat

TIPS

  • Varier med det du har tilgjengelig av kjøtt-, kylling og/eller påleggrester. Eller lag dem vegetarisk med for eksempel deilige grønnsaker, spinat/ruccula, urter og ost.
  • Dersom du ikke spiser opp alle med en gang kan du legge dem (etter at de er avkjølte) i en boks med lokk som du oppbevarer i kjøleskapet. Da er de holdbare i 3-4 dager. Du kan også oppbevare dem i fryseren.

LYKKE TIL!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Bytte ut melk/vann med fløte og bruke ekstra virgin olivenolje 2-3 spiseskjee.Har brukt også litt tørket timian,oregano og rosmarin på toppen før man setter til steking 🙂

  2. Jeg lagde etter oppskriften i går og ser nå at jeg hadde glemt raspet ost for det sto det ikke på den lappen jeg hadde skrevet ned ingrediensene. Merkelig da, jeg hadde tatt fram osten, men tittet på mine lapp og der sto det ikke ost så da havent den i kjøleskapet igjen. Etter at de var satt på oven til kjøling etter steking så krympet de litt og var ikke så fluffye som da jeg tok de ut av ovnen. De hang også litt igjen i muffinsformene jeg hadde de i, i selve muffinsbrettet. Skal prøve igjen med litt andre mere smakfulkle ingredienser. Disse jeg har nå, de deler jeg opp i skiver og bruker som pålegg med litt salt og pepper på og en liten dæsj med majones 😀

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste