Jeg har alltid spekemat og gode oster med på hytta i påsken, da det er kjapt, enkelt og godt å by på dersom vi får påskegjester på besøk, eller hvis vi bare har lyst til å kose oss litt ekstra uten så alt for mye styr. Jeg har i den forbindelse satt sammen et utvalg av produkter som jeg selv liker å spise, og som kanskje kan være til inspirasjon dersom du også har lyst til å servere noe tilsvarende i påsken?

Ingredienser

Culottaskinke el.
coppaskinke
Salami Napoli el.
Chipolata pølser el.
Manchego eller annen ost
aïoli , gjerne hjemmelaget
cherrytomater
kalamataoliven
grønne oliven
soltørkede tomater
focaccia
500 g småpoteter
400 g grovt havsalt
småbladsalat

SLIK GJØR DU

Som tilbehør serverer jeg gjerne saltbakte poteter og en enkel grønn salat. Vask potetene (viktig å beholde skallet på) og kok dem i vann og salt, til potetene er møre etter 20-25 minutter (avhengig av størrelsen på potetene). Hell av vannet og saltet, og la potetene dampe noen minutter uten lokk, til de har dampet tørr. Skyll salaten og drypp gjerne over litt extra virgin olivenolje og krydre med salt og litt grovkvernet pepper.

Mens potetene koker fordeler du spekemat og tomater på et fat, skjærer opp manchego i skiver og setter frem de øvrige ingrediensene. Stek chipolatapølsene i nøytral olje til de er gjennomstekte. I løpet av et par strakser er alt klart, og det er bare å invitere til bords!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Det er ulike merker som er kjøpt forskjellige steder, i inn- og utland. Jeg har dessverre ikke oversikt over hvor de evt. kan kjøpes nå.

  1. Hei!
    hvor har du kjøpt de trepinnene?
    jeg leter og leter, men kan ikke finne noen som ligner.

    1. Trepinnene (fås i ulike størrelser) er fra Nicolas Vahe, og kan kjøpes i ulike interiørbutikker og nettbutikker.

  2. Takk for inspirerende innlegg. Var helt blank og ikke så lysten på lang tid på kjøkkenet. Dette er den perfekte løsningen. Minimum innsats, maks smak 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste