En ny video er publisert på YouTube-kanalen min, og nå synes jeg det var på tide med en kakeoppskrift! Og ikke hvilken som helst kakeoppskrift, for bedre og enklere sjokoladekake finner du knapt! Den er god alene med et lite melisdryss - men også et kjempegodt utgangspunkt for andre godsaker, se alle godbitene helt til slutt i innlegget. Kaken er enkel å lage, og røres kjapt sammen for hånd i en medium stor kjele.

Annonse

Ingredienser

200 g smør
250 g kokesjokolade , grovt hakket
4 egg
225 g sukker
1 ts (ekte) vaniljesukker
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
melisdryss

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Finn frem en form på ca. 22×22 cm (eller en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter) og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg.

Knekk oppi ett egg av gangen. Pass på å røre godt imellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i formen og sett den midt i den forvarmede stekeovnen.

Stekes midt i ovnen i ca. 25-30 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det kan gjerne henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Vil du heller ha en helt gjennomstekt kake kan du steke den til det ikke henger noe røre igjen på pinnen.

Avkjøl kaken på rist, mens den fortsatt er i formen. Rett før servering deler du opp kaken i passe store stykker og sikter litt melis eller kakao over.

brownie sjokoladekake

Kaken serveres helst romtemperert – gjerne sammen med friske bær eller frukt og en kule vaniljeis.

Denne grunnoppskriften kan varieres i det uendelige, ta for eksempel en titt her:

Liker du filmene jeg lager? For å bli oppdatert når det kommer nye filmer anbefaler jeg deg å abonnere. Klikk deg inn HER og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Del gjerne også filmene mine med matglade venner! Hva ønsker du jeg skal lage neste gang?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Flott oppskrift på brownie på TV. Jeg trenger å lage i stor langpanne.
   Skal jeg da bare doble oppskriften eller blir det for mye deig? Supre oppskrifter generelt.
   Hilsen Karin

 1. Kjempegod kake og video, men hvorfor i allverden har du den musikken i bakgrunnen, det er så forstyrrende. Takk for en kjempefin blogg, jeg bruker oppskriftene dine flere ganger i uka.

 2. Bruker du meierismør eller margarin i denne oppskriften? (eller hva bruker du generelt i oppskriftene dine?) 🙂

 3. Tusen takk for oppskrift på en nydelig kake 🙂 Jeg vil med det samme få ønske deg og dine et godt nytt år 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.