I dag kan jeg friste med en deilig pai fylt med sjokoladepudding, og deretter toppet med silkemyk fløtekrem og høvlet mørk sjokolade. En smakfull og litt mektig dessertkake som er populær hos både store og små. "Mamma, denne var skikkelig, skikkelig god, altså", så junior på 10 år to ganger etter hverandre etter at han smakte denne forleden. Så da vet dere det.

Ingredienser

PAIBUNN

275 g hvetemel
125 g smør
2-3 ss vann
tørre erter eller bønner

SJOKOLADEFYLL

150 g mørk sjokolade , grovt hakket
50 g smør
1 ss sirup , lys eller mørk
6 egg
250 g brunt sukker eller hvitt sukker
1 ts vaniljesukker

TOPPING

3 dl kremfløte , stivpisket
1 ts sukker
50 g mørk sjokolade , høvlet

SLIK GJØR DU

Mississippi mud pie

Smuldre sammen mel og smør, og tilsett 1 ss vann av gangen, til du får en jevn og fin konsistens. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men ikke kjør deigen lengre enn det som er nødvendig for at alt er godt blandet sammen. Pakk deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natten.

Finn frem en smurt 24 cm paiform eller kakeform. Kjevle ut deigen og ha den i formen. Dersom du synes det er vanskelig å kjevle et helt stykke kan du kjevle flere små og skjøte de sammen mens de ligger i formen. Trykk deigen godt sammen i formen og oppover kantene, og skjær av overflødig deig med en skarp kniv. For å hindre at deigen på sidene synker sammen legger du et bakepapir forsiktig oppå paiskallet og heller tørkede erter eller bønner oppå bakepapiret og fordeler dem godt utover mot kantene. Stek paibunnen ved 175 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 10 minutter. Fjern bakepapiret og ertene og stek bunnen videre i ytterligere ca. 10 minutter. Bunnen skal fortsatt være lys og litt rå i midten. La paibunnen avkjøles noe. (Avkjøl ertene og ta vare på dem til neste gang du skal steke paibunn.)

Mississippi mud pie

Ha hakket sjokolade (gjerne 55%), smør og sirup i en bolle som tåler varme. Sett denne oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. Dersom du har en sjokoladesmelter så bruker du selvsagt den. La sjokoladeblandingen smelte på lav varme, til det blir en glatt masse. Rør av og til. Fjern bollen fra varmen og la sjokoladeblandingen avkjøles noe. I mellomtiden kjører du egg, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin med visper, til alt er godt blandet. Tilsett den noe avkjølte sjokoladeblandingen i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet, til alt er godt blandet sammen. Det er viktig at sjokoladeblandingen ikke er for varm, for da kan eggene koagulere. Bruk en slikkepott og skrap rundt kanten av bollen, slik at alt blir godt blandet. Hell sjokoladeblandingen over paibunnen og sett formen forsiktig i ovnen. Stekes ved 175 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 35-40 minutter. Fyllet skal nå være ganske fast, men fortsatt litt “skjelven” i midten. Sjekk paien etter ca. 30 minutter og deretter regelmessig, for å forsikre deg om at den ikke blir brent. Avkjøl paien på rist. Når paien er avkjølt dekker du den med plast og lar den hvile i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten.

Rett før servering pisker du kremfløte og sukker til en myk krem, som du brer over paien. Topp paien med høvlet mørk sjokolade – og nyyyt!

Mississippi mud pie

Jeg har (dessverre) ingen erfaring med hvor lenge denne kaken er holdbar, da det aldri er rester igjen slik at jeg får «testet». Jeg vil tro at den tåler 2-3 dager tildekket i kjøleskapet.

ENJOY!

PS. Klikk deg gjerne inn på høydepunkter på Instagram (@trinesmatblogg) for å se trinn-for-trinn-bilder og film fra da jeg laget denne paien. Du finner den under «kaker».

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmmmm, dette ser godt ut

  Jeg er en mat glad mann, har også lurt på å lage en mat blogg ( For å si det sånn)

  Jeg har ikke funnet noe mat jeg ikke liker, jeg er alt etanes ( Så sånn er det)

  Jeg spiser masse god mat, om det er pizza, burger, kylling, hvalbiff, elg, eller potetgull suppe

  Liker også sopp, elsker sopp, bruker mye sopp på pizzaen min, eller om det er burger

  Bare noe jeg tenkte på

  Så sånn er det

  Men men

 2. Hva mener du med at jeg skal legge bakepapir på pai skallet. Å deretter legger ertene oppå bakepapiret ??? Sikkert jeg som er dum . Er det gule erter man skal bruke ???
  Elsker oppskriftene dine.

  1. Så hyggelig å høre at du liker oppskriftene mine.

   Etter at du har fordelt deigen i paiformen legger du bakepapiret over og fyller opp med tørre (ukokte) erter eller bønner. Dette for å unngå at paideigen siger ned langs kantene av paiformen. Hvis du følger meg på Instagram (@trinesmatblogg) kan du klikke deg inn på høydepunkter for å se trinn-for-trinn-bilder og film fra da jeg laget denne paien, og her vil du se hvordan jeg gjør det i praksis. Du finner den under «kaker».

 3. Hei Trine.
  Jeg har to spørsmål jeg håper du kan svare på:
  Hvorfor har du ikke sukker i paideigen? Kan man bruke glutenfritt meli paibunnen eller har du noen tips til glutenfri paibunn til denne oppskriften?
  Hilsen en som gjerne vil lage en kake-dessert som alle i familien kan spise 🙂

 4. Nå står denne i ovnen her i hus! Ser fin ut, men det var ALT FOR MYE sjokoladefyll til paiformen, og min er til og med 26 cm. Kan jeg ha pisket eggedosisen for luftig? Nå når jeg leser oppskriften igjen så skrev du jo aldri at den skulle piskes opp til eggedosis, så dette sluttresultatet blir jo spennende

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste