I dag kan jeg friste med en smakfull misosuppe som er tilsatt mørt svinekjøtt, knasende sprø grønnsaker, nudler og et smilende egg.
Misosuppe er en japansk hverdagsrett som består av blant annet miso og dashi. Miso er en pasta av gjæret soyabønner, ris, bygg og salt. Dashi er en kraft laget av tang og tare. Jeg har smaksatt suppen med blant annet ingefær, samt riseddik og soyasaus. Prøv den du også!
Ingredienser
SVINEKJØTTET
500 g | svinefilet (indre- eller ytre-) |
1 ss | Sriracha |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking |
MISOSUPPEN
12 dl | vann |
1 pakke | misosuppe (feks. Saitaku) |
2-3 ss | tamari soyasaus |
1 ts | ingefær , finrevet |
1 ts | riseddik |
1-2 ts | brunt sukker |
TOPPING
2 | egg , kokt i 8 minutter |
4 porsjoner | nudler |
2 | mini pak choy , i strimler |
2 | gulrøtter , i tynne staver |
4 | vårløk , finsnittet |
sorte sesamfrø | |
Sriracha | |
spirer eller koriander |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme. Pensle svinefileten med sriracha og krydre med salt og pepper. Stek kjøttet i nøytral olje, til den har en fin stekeskorpe over det hele. Stikk et steketermometer i den mest kjøttrike delen av fileten. Stekes midt i ovnen til du har en kjernetemperatur på ca. 66 grader. Det tar omtrent. 20 minutter. Ta kjøttet ut av formen og la det hvile i minst 10 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver rett før servering.
Kok eggene i ca. 8 minutter og avkjøl dem i kaldt vann. Fjern skallet og del eggene i to. Skjær opp grønnsakene som angitt. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
Kok opp vannet og ha i pulveret til misosuppen. Tilsett finrevet ingefær, og smak til med soyasaus, riseddik, sukker, salt og pepper. Hold suppen varm, men pass på at den ikke fosskoker.
Finn frem suppebollene (gjerne varme) og ha i nudler, grønnsaker, svinekjøtt og egg, og hell den rykende varme suppen over. Tilsett sriracha, sesamfrø og spirer/urter etter smak, og nyt suppen umiddelbart. Alternativt kan du tilsette kjøttet og grønnsakene i suppen og la det trekke i ca. 30 sekunder, før du serverer suppen og nudlene. Suppen kan nytes som hovedrett, eller som en smårett sammen med for eksempel sushi.
TIPS
- I misosuppe kan du bruke det du har tilgjengelig av kjøttrester, for eksempel kylling, and eller roastbiff. Reker smaker også godt i misosuppen. Varier med ulike grønnsaker, for eksempel spinat, kinakål, bønnespirer, reddiker og shitakesopp.
- Dersom du ønsker å lage en vegetarisk misosuppe kan du droppe kjøttet og eventuelt erstatte dette med tofu, eller mer grønnsaker.
VELBEKOMME!