Her kommer oppskrift på enkle, mettende og smakfulle matmuffins som du rører sammen i en fei. Varier gjerne med kjøttrester og grønnsaker du har til overs - dette er nemlig en ypperlig måte å bruke opp rester på.
Matmuffins er ypperlig som for eksempel mellommåltid eller i matpakken. Muffins du får til overs kan puttes i fryseren og legges frosne i matboksen på morgenen, slik at de er opptint og ferske til lunsj!
Ingredienser
150 g | kokt skinke , i tynne strimler |
50 g | babyspinat , grovt hakket |
3 | vårløk , hakket |
4 | soltørkede tomater , hakket |
75 g | mozzarella (eller feta), revet/smuldret |
3 | egg |
2 dl | melk |
1 dl | solsikkeolje |
150 g | hvetemel |
150 g | fullkornsmel |
1 1/2 ts | bakepulver |
1/2-1 ts | malt paprika |
1 ts | oregano |
salt og pepper | |
solsikkekjerner til dekor | |
12 | muffinsformer + brett |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skjær opp skinke og grønnsaker som angitt, og riv osten. Finn frem og mål opp de øvrige ingrediensene.
Visp raskt sammen egg, melk og olje. Ha alt det tørre i en liten bolle og rør sammen. Rør deretter melblandingen inn i det våte. Tilsett deretter skinke, grønnsaker og ost, og rør sammen. Smak til med salt og pepper.
Plasser muffinsformene i et muffinsbrett (eller bruk doble muffinsformer) og fordel blandingen i formene. Dryss noen solsikkekjerner over stek dem på rist midt i ovnen i 20-25 minutter, til muffinsene er gylne og gjennomstekt. Avkjøles på rist.
Nytes sammen med for eksempel et glass melk eller en god kopp te. Matmuffins kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager, og kan selvsagt også fryses.
Sjekk også ut oppskriften på matmuffins med bacon, paprika og ost.
LYKKE TIL!
Hei! Kan man bytte ut hvetemel med speltmel?
Karoline
Ja, det går fint.