Her kommer oppskrift på enkle, mettende og smakfulle matmuffins som du rører sammen i en fei. Varier gjerne med kjøttrester og grønnsaker du har til overs - dette er nemlig en ypperlig måte å bruke opp rester på.

Matmuffins er ypperlig som for eksempel mellommåltid eller i matpakken. Muffins du får til overs kan puttes i fryseren og legges frosne i matboksen på morgenen, slik at de er opptint og ferske til lunsj!

Ingredienser

150 g kokt skinke , i tynne strimler
50 g babyspinat , grovt hakket
3 vårløk , hakket
4 soltørkede tomater , hakket
75 g mozzarella (eller feta), revet/smuldret
3 egg
2 dl melk
1 dl solsikkeolje
150 g hvetemel
150 g fullkornsmel
1 1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts malt paprika
1 ts oregano
salt og pepper
solsikkekjerner til dekor
12 muffinsformer + brett

SLIK GJØR DU

MATMUFFINS MED SKINKE, SPINAT OG MOZZARELLA

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skjær opp skinke og grønnsaker som angitt, og riv osten. Finn frem og mål opp de øvrige ingrediensene.

Visp raskt sammen egg, melk og olje. Ha alt det tørre i en liten bolle og rør sammen. Rør deretter melblandingen inn i det våte. Tilsett deretter skinke, grønnsaker og ost, og rør sammen. Smak til med salt og pepper.

MATMUFFINS MED SKINKE, SPINAT OG MOZZARELLA

Plasser muffinsformene i et muffinsbrett (eller bruk doble muffinsformer) og fordel blandingen i formene. Dryss noen solsikkekjerner over stek dem på rist midt i ovnen i 20-25 minutter, til muffinsene er gylne og gjennomstekt. Avkjøles på rist.

Nytes sammen med for eksempel et glass melk eller en god kopp te. Matmuffins kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager, og kan selvsagt også fryses.

MATMUFFINS MED SKINKE, SPINAT OG MOZZARELLA

Sjekk også ut oppskriften på matmuffins med bacon, paprika og ost.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste