Kyllinglåret er den saftigste og mest smakfulle delen av kyllingen, synes jeg - og pensles her med en deilig marinade og får kose seg i stekovnen sammen med grønnsakene. Enkelt og veldig godt. De bakte potetene får selskap av en deilig hvitløkdessing og sprøstekt chorizopølse. Noe å tenke på til helgen, kanskje? Dette smakte i alle fall veldig godt sist det var helg! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

MARINERTE KYLLINGLÅR

4 kyllinglår
1 sitron (ca.), presset
2 ss flytende honning
1 ss dijonsennep
salt og pepper
1 rød paprika , i grove biter
1/2 sitron , i skiver/båter

BAKT POTET MED HVITLØKDRESSING OG CHORIZO

4 poteter store
250 g cherrytomater (ca.) eller andre småtomater
olivenolje
200 g chorizopølse (ca.), i terninger
150-200 g lettrømme
2 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper
frisk timian , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Finn frem to ildfaste former (en stor og en liten) som kan stå i stekovnen sammen, eventuelt en langpanne. Vask potetene og legg dem i den minste formen. Drypp over litt olivenolje og strø over salt og litt hakket timian. Stekes i første omgang ved 225 grader i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.

Mens potetene koser seg i ovnen gjør du klar kyllingen. Bland sammen honning og sennep til marinaden, og smak til med sitronsaft. Pensle kyllinglårene med marinaden og legg dem i den største ildfaste formen (smurt) sammen med paprika og sitronskiver/båter. Senk varmen til 180 grader og stek kyllingen sammen med potetene til kyllinglårene er gjennomstekt, etter ca. 30-40 minutter. La tomatene steke med potetene de siste 15 minuttene. Hvis du synes kyllinglårene er litt «bleke» kan du eventuelt la de få noen minutter under grillelementet i stekovnen (ta ut potetene). La kyllingen hvile ca 10 minutter før den serveres. La gjerne potetene steke videre, uten tomatene, (og øk eventuelt varmen til 225 grader igjen) om nødvendig.

Stek chorizobitene i litt olje, til bitene er sprø. Rør sammen lettrømme og hvitløk, og smak til med salt og pepper.

SITRONMARINERTE KYLLINGLÅR MED BAKT POTET OG CHORIZO

Server kyllinglårene sammen med de stekte grønnsakene. Skjær et dypt kryss i bakepotetene og klem forsiktig midt på poteten, slik at den åpner seg. Ha en raus klatt av hvitløkdressingen oppi og topp det hele med chorizobitene.

Enjoy!

(Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet på www.godt.no)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!

    Fin blogg du har, jeg har en på sugarandspices.blogg.no hvis du vil sjekke ut. Skriver om mat jeg også 🙂

    Fortsatt god kveld!

  2. Marinerte kyllinglår med bakt potet – helt nydeli! Takk for oppskrift, dette har vi hatt til middag i dag. Smakene sammen var perfekte :-).

  3. Hei ? Lure på et alternativ til honning da jeg har en type 1 diabetikere i huset ? Nydelig mat du lager ???

    1. Jeg har blitt fortalt at fibersirup er et alternativ til honning for diabetikere, men jeg har ingen erfaring med dette produktet selv. Kanskje det er andre som vet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.