Kyllinglåret er den saftigste og mest smakfulle delen av kyllingen, synes jeg - og pensles her med en deilig marinade og får kose seg i stekovnen sammen med grønnsakene. Enkelt og veldig godt. De bakte potetene får selskap av en deilig hvitløkdessing og sprøstekt chorizopølse. Noe å tenke på til helgen, kanskje? Dette smakte i alle fall veldig godt sist det var helg! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
MARINERTE KYLLINGLÅR
4 | kyllinglår |
1 | sitron (ca.), presset |
2 ss | flytende honning |
1 ss | dijonsennep |
salt og pepper | |
1 | rød paprika , i grove biter |
1/2 | sitron , i skiver/båter |
BAKT POTET MED HVITLØKDRESSING OG CHORIZO
4 | poteter store |
250 g | cherrytomater (ca.) eller andre småtomater |
olivenolje | |
200 g | chorizopølse (ca.), i terninger |
150-200 g | lettrømme |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
salt og pepper | |
frisk timian , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Finn frem to ildfaste former (en stor og en liten) som kan stå i stekovnen sammen, eventuelt en langpanne. Vask potetene og legg dem i den minste formen. Drypp over litt olivenolje og strø over salt og litt hakket timian. Stekes i første omgang ved 225 grader i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.
Mens potetene koser seg i ovnen gjør du klar kyllingen. Bland sammen honning og sennep til marinaden, og smak til med sitronsaft. Pensle kyllinglårene med marinaden og legg dem i den største ildfaste formen (smurt) sammen med paprika og sitronskiver/båter. Senk varmen til 180 grader og stek kyllingen sammen med potetene til kyllinglårene er gjennomstekt, etter ca. 30-40 minutter. La tomatene steke med potetene de siste 15 minuttene. Hvis du synes kyllinglårene er litt «bleke» kan du eventuelt la de få noen minutter under grillelementet i stekovnen (ta ut potetene). La kyllingen hvile ca 10 minutter før den serveres. La gjerne potetene steke videre, uten tomatene, (og øk eventuelt varmen til 225 grader igjen) om nødvendig.
Stek chorizobitene i litt olje, til bitene er sprø. Rør sammen lettrømme og hvitløk, og smak til med salt og pepper.
Server kyllinglårene sammen med de stekte grønnsakene. Skjær et dypt kryss i bakepotetene og klem forsiktig midt på poteten, slik at den åpner seg. Ha en raus klatt av hvitløkdressingen oppi og topp det hele med chorizobitene.
Enjoy!
Hei!
Fin blogg du har, jeg har en på sugarandspices.blogg.no hvis du vil sjekke ut. Skriver om mat jeg også 🙂
Fortsatt god kveld!
Marinerte kyllinglår med bakt potet – helt nydeli! Takk for oppskrift, dette har vi hatt til middag i dag. Smakene sammen var perfekte :-).
Dette var veldig godt! Hadde ikke chorizo, men jeg brukte bacon
Hei
Hvordan vin anbefaler du til denne? 🙂
http://trinesmatblogg.no/faq/faq-har-du-et-vintips-til-denne-retten/
Prøvde denne oppskriften idag. Kjempe nydelige smake perfekt sammen
🙂
Hei ? Lure på et alternativ til honning da jeg har en type 1 diabetikere i huset ? Nydelig mat du lager ???
Jeg har blitt fortalt at fibersirup er et alternativ til honning for diabetikere, men jeg har ingen erfaring med dette produktet selv. Kanskje det er andre som vet?