Ovnsbakte, søte gulrøtter, sammen med krydrede kikerter, knasende mandler og salt feta er en smakfull kombinasjon! Med regnbuegulrøtter blir salaten ekstra fargerik og en fryd for øyet, men du kan fint benytte vanlige oransje gulrøtter også. Prøv den du også - og nyt salaten alene eller som tilbehør til fisk, fugl eller grillmat, for eksempel. Den passer også fint dersom du skal lage buffet eller lignende.
Ingredienser
GULRØTTER & KIKERTER
700 g | gulrøtter , i jevnstore biter |
200 g | kikerter (ferdig kokte) |
3 ss | olivenolje |
1 ts | spisskummen (malt) |
1/4 ts | koriander (malt) |
1/4 ts | paprikapulver |
1/4 ts | kajennepepper |
flaksalt |
TIL SALATEN ELLERS
50 g | ruccula eller annen småbladsalat |
100 g | feta , smuldret |
2 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | sitronsaft |
salt og pepper | |
1 neve | mandler , grovt hakket |
frisk koriander eller andre krydderurter |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.
Skrell gulrøttene og del dem opp i jevnstore biter. Fordel gulrøttene på halvparten av et bakepapirkledd bakebrett. Drypp ca. 2 ss olivenolje over og krydre med flaksalt. Stekes (midt i ovnen) i ca. 30 minutter, til gulrøttene er møre og har fått litt farge i kantene. Rør i gulrøttene et par ganger underveis.
Mens gulrøttene koser seg i stekeovnen gjør du klar kikertene. Skyll de ferdig kokte kikertene (gjerne hermetiske) under rennende vann og la dem renne av. Tilsett ca. 1 ss olivenolje og rør god sammen. Bland krydderet i en liten skål, og rør det deretter inn i kikertene. Når gulrøttene har stekt i ca. 15 minutter fordeler du kikertene på den andre halvdelen av bakebrettet. Kikertene er ferdige etter 15-20 minutter. Rør av og til.
Finn frem en salatbolle og ha rucculasalat, gulrøtter og kikerter oppi. Drypp over litt av din beste olivenolje og sitronsaft, og vend salaten forsiktig sammen. Topp salaten med smuldret feta, mandler og friske krydderurter, hvis du har.
Nytes alene, eller som tilbehør til for eksempel kylling, and, fisk eller grillmat.
Ble du inspirert til å teste flere av de smakfulle og fargerike salatene mine? Alle salatoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Skal absolutt testes, aner en ny favoritt her! Hvordan er holdbarheten på denne? Kan den klare seg til lunch dagen derpå?
Har ikke testet det selv, for det blir aldri noe igjen, men regner med at den gjør stor suksess som lunsj dagen etter. 🙂
Denne regner jeg med å kunne ha for meg selv, så da skal det testes. Takk for svar!
Nydelig salat
Fantastisk God salat! Egner seg godt for «prepping» så nå blir det velsmakende lunsj de neste dagene.
Overraskende godt! Anbefales
Altså . Denne var supergod!!!! Anbefales!
Denne var kjempegod!
En spennende kombinasjon Veldig godt og fine farger!
Denne er kjempegod Havnet kjapt inn i ukesmenyen♀️
Kjempegod rett❣️
En utrolig deilig salat. Har laget den mange ganger, og flere blir det
Så hyggelig å høre at det falt i smak. Tusen takk for tilbakemeldingen!