I forbindelse med at jeg ble kåret til Årets matblogger ble jeg mandag morgen invitert til God Morgen Norge og Wenches kjøkken. Det var mitt fjerde besøk hos Wenche, som for anledningen hadde funnet frem ulike rester fra kjøleskapet som vi skulle lage suppe av. På sitt kjøkken hadde hun også TRINES MAT og hun hadde plukket ut denne deilige suppeoppskriften, som for øvrig er en av mine favoritter. Denne oppskriften er et ypperlig utgangspunkt for en "rydde-i-kjøleskapet-suppe", hvor en får ryddet bort litt løk, rotgrønnsaker og eventuelt noen kjøttrester. Med en boks linser (eller bønner) og hermetiske tomater på lur, er du langt på vei til en skikkelig smaksopplevelse på en helt vanlig hverdag. I originaloppskriften benytter jeg kylling, men det kan du erstatte med andre kjøttrester, som for eksempel lammekjøtt, som vi benyttet under sendingen. Ta gjerne utgangspunkt i min oppskrift, bruk det du har tilgjengelig og smak deg frem! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

3 kyllingfileter , i biter
1 løk , i terninger
3 gulrøtter (eller andre rotgrønnsaker), i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili (ca.), finhakket
1 ts ingefær (ca.)revet
1 boks hermetiske tomater hakket
8 dl kyllingkraft eller buljong
3 dl kokte linser (ca.)
6 soltørkede tomater , i biter
salt og nykvernet sort pepper
koriander finhakket, til pynt
creme fraiche (eventuelt)

SLIK GJØR DU

Fres løk og gulrøtter i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili, og la det surre et par minutter. Ha deretter i kyllingkraft, hermetiske tomater og soltørkede tomater, og gi det hele et oppkok. Smak til med ingefær. La det stå og putre i ca. 10 minutter, til gulrøttene er møre og fine. Tilsett linsene mot slutten av koketiden. Mens suppen putrer steker du opp kyllingbitene i litt smør eller olje.

Linsesuppe med kylling og gulrot

Tilsett kyllingen og smak deretter til suppen med salt og pepper. La suppen stå å trekke noen minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Strø over litt finhakket koriander og server med en liten klatt créme fraîche og godt brød til, for eksempel focaccia med nigellafrø.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne suppen er fantastisk god! Jeg fikk så mye skryt når jeg serverte den ikveld 🙂 takk for så mye gode oppskrifter og inspirasjon Trine !

    1. Ja, jeg har brukt røde linser, men dersom du benytter ferdigkokte linser kan du også benytte feks. grønne linser. Du kan evt. også benytte tørre røde linser og koke dem sammen med gulrøttene.

  2. Denne suppa er veldig god! Det synes til og med mannen min som «aldri» blir mett når vi har suppe. Men denne har falt i smak hos han også.

  3. Er denne sterk? Skal ha kyllingsuppe i familiebesøk i helgen og ønsker ikke å ha den veldig sterk slik at den passer for alle. 🙂

    1. Du bestemmer selv hvor sterk den skal bli. Smak deg frem til du får ønsket mengde chili. Lykke til!

  4. Dette ble en favoritt hos oss. En fantastisk blogg du har. Vi bruker stort sett bare dine oppskrifter og er super fornøyd med maten 🙂

  5. Digger denne suppen. Anbefaler å tilsette søtpotet sammen med gulroten og hive i litt mer chili – en favoritt hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.