Lasagne er populær kosemat, spesielt nå på vinteren hvor det er ekstra kjærkomment med varmende gryteretter og ovnsretter. Her kommer en variant med deilig krydret svinekjøtt, søte tomater og mozzarella. Jeg har brukt salsiccia som er en rå, krydret italiensk pølse laget av svinekjøtt. Jeg fjerner skinnet og bruker den som vanlig kjøttdeig. Dersom du ikke har salsiccia kan du benytte kjøttdeig av svin tilsatt litt ekstra krydder. Prøv den du også!

Ingredienser

KJØTTSAUS

500-600 g salsiccia eller kjøttdeig av svin
nøytral olje til steking
1 rødløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i terninger
1 gulrot , i små terninger
400 g hermetiske tomater , hakkede
6-8 soltørkede tomater , i biter
1/2-1 dl vann
1 ss kyllingfond
2 ss balsamicoeddik (vellagret type)
2 ts timian
2 ts basilikum
1 ts oregano
1/4-1/2 ts chiliflak
1/2 ts sukker
salt og pepper

OSTESAUS

50 g smør
30 g hvetemel
6 dl melk
100 g parmesan eller annen ost, revet

MELLOM LAGENE

8 pastaplater (ca.)
2 mozzarella
100 g parmesan eller annen ost, revet (til topping)

TILBEHØR

salat
godt brød

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang. Fjern skinnet på salsicciaen og stek kjøttfarsen i litt nøytral olje noen minutter. Legg til side (trenger ikke å være gjennomstekt). Alternativt kan du benytte kjøttdeig av storfe, svin eller kylling som du krydrer litt ekstra.

Stek rødløken i nøytral olje til den er blank og myk, og la paprika, gulrøtter og hvitløk steke med mot slutten. Tilsett hermetiske tomater, soltørkede tomater, salsiccia, vann, kyllingfond, balsamicoeddik og krydder. Kok opp og la det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper, sukker og eventuelt litt mer krydder.

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Mens kjøttsausen koker kan du lage ostesausen. Varm opp melken mot kokepunktet og sett til side. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvetemelet og rør sammen til du har en jevn blanding. Tilsett den varme melken litt etter litt og rør godt hele tiden, til du har en glatt og jevn saus. La sausen koke på smak varme et par minutter under stadig omrøring. Tilsett revet ost og smak til med salt og pepper (og eventuelt litt revet muskatnøtt).

Finn frem en form som er ca. 22 x 22 cm og smør den med nøytral olje. Ha ca. 1/4 av kjøttsausen i bunnen og fordel deretter pastaplater, mozzarella og ostesaus over – i denne rekkefølgen slik at du har fire lag. Avslutt med ostesaus og topp lasagnen med revet parmesan eller annen ost.

Stekes på midterste rille i 30-35 minutter, til lasagneplatene er gjennomkokte og lasagnen er gyllen på toppen. La lasagnen hvile ca. 10 minutter før servering. Serveres med en grønn salat og godt brød ved siden av, for eksempel fylt brød med tomat, oliven og ost.

LASAGNE MED SALSICCIA OG MOZZARELLA

VELBEKOMME!

Har du testet ut søkefeltet på bloggen? Her kan du skrive inn ingredienser du ønsker å benytte, og få opp oppskrifter som inneholder nettopp disse ingrediensene. Prøv det du også og bruk opp det du har i skuffer og kjøleskap – slik at vi sammen kan være med på å bidra til redusert matsvinn! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Prøvde denne retten i kveld og den var super god! Fornøyd hver gang med Trines oppskrifter! Anbefales på det sterkeste!

  2. Familiemiddag som ble så vellykket med denne lasagnen – jeg benyttet salisicca. Utrolig godt!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste