Jeg elsker kombinasjonen røkt laks, pepperrotkrem og rugbrød. Her kommer en rustikk og enkel variant som for eksempel kan nytes som aperitif, fingermat eller forrett.

Ingredienser

200 - 250 g røkt laks i tynne skiver
150 g kremost naturell
1 ss crème fraîche eller rømme
1 ss pepperrot
salt og nykvernet sort pepper
1/2 bunt gressløk + litt til dekor
4 skiver rugbrød
extra virgin olivenolje (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Lakserull med kremostfyll

Skjær opp laksen i tynne, pene skiver på skrå, eller kjøp den ferdig oppskjært. Finn frem plastfolie og kle en skjærefjøl eller lignende med den (ca. 35 x 25 cm). Fordel laksskivene utover den plastkledde flaten slik at de overlapper hverandre.

Finn frem en liten bolle og rør sammen kremost og creme fraiche. Smak til med revet pepperrot (ok å bruke den på tube hvis du ikke har fersk pepperrot), salt og nykvernet sort pepper.

Fordel ostekremen utover laksen, sånn noenlunde jevnt (jeg vet det ikke er enkelt å smøre, bruk eventuelt en sprøytepose og lag små «dotter» med jevne mellomrom og stryk utover). Fordel gressløken over (skal ikke hakkes opp men legges på langs). Rull det hele stramt sammen fra langsiden ved hjelp av plastfolien. Rull deretter lakserullen inn i plastfolien, snurr sammen sidene og pass på at det blir helt lufttett. Legg lakserullen i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natten.

Skjær rugbrødskivene i ca. 4 jevnstore biter. Fjern plastfolien og skjær lakserullen i ca. 2 cm brede skiver (ca. 16 stykker). Legg lakserullene oppå brødbitene og dryss litt finsnittet gressløk og drypp gjerne litt av din beste olivenolje over.

Nytes som en liten aperitif eller forrett (gjerne sammen med litt ruccula). Denne munnfullen er også ypperlig å servere på en buffet eller tapasbord.

Lakserull med kremostfyll

VINTIPS

  • J. Laurens La Rose (Limoux, Frankrike)
    Pris: kr 169,90 (Varenummer: 10708501)
    Jeg elsker å skape magi med kontraster. Rustikt rugbrød og rosa, elegant boblevin? Jepp – disse to trives sammen. Men kun fordi vinen har nok fylde til å stå rakrygget ved siden av det grove brødet og den fete laksen. Her er det fremfor alt kontrastene som matcher, men små smaksdetaljer i vin og mat spiller på lag: vinens urtepreg møter pepperrotkremen perfekt og den sitrusaktige friskheten møter fet laks. En komplett kombinasjon.
  • Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er vinkelner med over 20 års erfaring i bransjen. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har prøvd flere av oppskriftene dine…..eller slektninger av dem. Aldri blitt skuffet enda. Tusen takk for maten.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste