Etter en uke på Tenerife med alt for mye kjøttmat i magen, var familien samstemte om at fisk skulle på middagsmenyen så raskt som overhodet mulig. Mandag ettermiddag kom derfor denne velsmakende lakseretten på bordet, servert med wokede grønnsaker og pak choy. Pak choy er en kållignende grønnsak som ofte benyttes i det asiatiske kjøkken, og som er verdt å forsøke dersom du ikke har prøvd den enda. Den er ikke tilgjengelig overalt, men spør gjerne i grønnsaksdisken, kanskje tar de den inn? Du kan eventuelt lese mer om pak choy her. Til tre porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Laks med sesamfrø

500-600 g laksefilet , i porsjonsstykker
salt og pepper
olje + smør til steking
sesamfrø

Lun pak choysalat

1 pak choy , grovt strimlet
1 eple , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
2 gulrøtter , i strimler

Spicy soyasaus

1 fedd hvitløk , finhakket
1/4 rød chili (ca.), finhakket
1/2 lime , saft og skall(ca.)
2-3 ss olivenolje
2-3 ss soyasaus
1-2 ss ketjap manis
1 ts flytende honning
frisk koriander , finhakket

Tilbehør

3 porsjoner ris eller nudler, tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

 

Rør sammen ingrediensene til soyasausen. Smak deg frem til du finner en fin balanse mellom de gode smakene. Har du frisk ingefær på lur kan du eventuelt tilsette litt av den også (revet).

Krydre laksen med salt og stek den ca 2-4 minutter på hver side i en stekepanne, til den er passe stekt. Bruk gjerne først en nøytral olje og deretter en ss smør når laksen har fått stekeskorpe på begge sider. Mot slutten av steketiden strør du litt sesamfrø på laksen. Laksen er ferdigstekt når den så vidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor og wok dem raskt i en stekepanne eller lignende, i litt nøytral olje. Grønnsakene er ferdige når de er nesten møre og fortsatt har litt ”spenst” igjen. Får du ikke tak i pak choy kan du eventuelt benytte for eksempel spinat eller kinakål istedet.

Laks med sesamfrø, soyasaus og lun pak-choysalat

Server laksen sammen med de wokede grønnsakene, med kokt ris eller nudler som tilbehør. Ha soyasausen over den ferdige retten, eller server den ved siden av slik at man kan forsyne seg etter smak og behag.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Vad härligt det låter med ljummen pak choi-sallad! Kul att blanda den med annat, jag brukar steka den med vitlök i olja och sedan ha på soja och sesamolja strax innan servering. Härligt med de asiatiska smakerna!
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 2. Hei hei. Måtte bare innom deg for å fortelle at jeg har hatt stor glede av bloggen din i det siste, og laget flere av rettene dine. Alle har vært supergode:-) Jeg har igrunnen allitd likt å lage mat fra bunnen av men med bloggen din har interessen plutselig tatt helt av og i helga skal jeg på suppekurs 🙂
  Lurte på om det er greit for deg at jeg lager et innlegg om dette og legger ut en eller to av dine oppskrifter med bilde og linker til deg?

 3. Hei igjen 🙂

  Fikk ikke med alt i stad; I dag har jeg tenkt å lage en av fiskesuppene dine som jeg har laget en gang før. Mannen min ble så begeistret at han ønsker seg den igjen. Det er et godt skussmål for han har egentlig ikke vært så begeistret for fisk før 😉

  Ha en fin dag og gleder meg til å høre det spennende som er på gang 🙂

 4. Hei, jeg og venninnen min bruker å bake ilag iblant og da er vi alltid inne her å kikker etter spennende oppskrifter. Og vi har veldig lyst å lage ‘Kinder Bueno is’. Men vi finner ikke noe oppskrift på det, så jeg lurte på om du kanskje kunne tenke deg å lage det?

  Jeg hadde satt stor pris på det, og jeg vedder på at hvis du lager det så blir det nok godt. Så det hadde vært fint for oss å ha en profesjonell oppskrift å gå etter. :333

 5. Vi hadde denne retten igår til middag og den var kjempe god(og enkel å lage).
  Jeg brukte riktignok kinakål isteden for Pak choy siden ingen hadde Pak choy inne akkurat nå(fikk inn senere i uka)

 6. I dag skal jeg prøve denne retten! Har allerede lagd flere av middagsrettene dine, med stor suksess! 🙂 Takk for at du deler med oss:)

 7. Hei! Jeg lurer på hva som er forskjellen mellom soyasaus og ketjap manis? Er det viktig å bruke begge, eller kan jeg erstatte katjap manis med vanlig soyasaus? 🙂

  1. Katjap manis er søtere enn vanlig soyasaus. Du kan feks benytte vanlig soyasaus + flytende honning istedet. Smak deg frem.

 8. Dette er en av mine favorittoppskrifter, Trine. Har også prøvd retten med sukkererter, brokkoli og andre grønnsaker da Pak Choy kan være vanskelig å oppdrive (i enkelte årstider) Gleder meg til Trines mat 2 kommer ut, boka må jo bli årets julegaveslager 🙂 Tusen takk for flott matblogg, den brukes mye!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.