Laks og spinat er en favoritt her i huset, og når det også serveres hjemmelaget potetchips som tilbehør skraper til og med junior på fem tallerkenen sin. Det hele toppes av den gode sennepssausen, som tas til nye høyder med litt finrevet sitronskall. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Pannestekt laks og potetchips

800 g laks , i porsjonsstykker (ca.)
poteter , i skiver
salt og pepper
smør eller olje til steking

Lun spinatsalat

1 stor rødløk , i båter
1 fennikel , strimlet
3 vårløk , i biter
250 g frisk spinat , skylt og renset
olje til steking
salt og pepper
eventuelt litt frisk dill

Sennepssaus

2 ss grov sennep
2 fedd hvitløk , finhakket
1 dl olivenolje (ca.)
3-4 ss hvitvinseddik
1/2 sitron , revet skall
salt og pepper

SLIK GJØR DU

PANNESTEKT LAKS MED LUN SPINATSALAT, SENNEPSAUS OG POTETCHIPS

Sett stekeovnen på 225 grader (over- og undervarme). Skjær potetene i tynne skiver og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes på midterste rille til potetene er møre og har en gyllen overflate på begge sider, etter ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.

Ha ingrediensene til sennepssausen i et glass eller lignene, og rist det hele god sammen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer olivenolje/hvitvinseddik om nødvendig (smak deg frem til en riktig balanse).

Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt smør eller nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

PANNESTEKT LAKS MED LUN SPINATSALAT, SENNEPSAUS OG POTETCHIPS

Fres rødløk og fennikel i smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett vårløken etter et par minutter, og la den surre med. Rett før servering tilsettes spinaten, og rør forsiktig sammen. Krydre med salt og pepper. Salaten er ferdig når spinaten har falt sammen.

Server laksen oppå spinatsalaten og drypp sennepssausen over. Server potetchipsen ved siden av, dryss gjerne litt frisk dill over – og nyyt! Potetchips kan eventuelt erstattes med kokte poteter, ris, bulgur eller annet tilbehør.

PANNESTEKT LAKS MED LUN SPINATSALAT, SENNEPSAUS OG POTETCHIPS

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei 🙂

    Har nå hatt denne fiskeretten til middag. Fantastisk godt.
    Iflg han på 48 og han på 9 var det gourmet middag. Kunne spise fisk hver dag 🙂

    Anbefales.

  2. Takk for masse god inspirasjon til dagens middager. Prøvde laksen idag – slo an hos hele familien 🙂

  3. Har lagd denne lakseretten to ganger nå, og den har vikelig slått an, men jeg har problemer med å få potetskivene sprø.

Legg igjen en kommentar til Åse Anita Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.