Spinat og fetaost er en kjær og hyppig brukt kombinasjon her i huset, og sammen med laks er det en skikkelig innertier. En enkel og velsmakende rett som lager seg selv mens du gjør helt andre ting. Til fire porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

600-700 g laks , i biter (ca 4x4 cm)
1 løk , i tynne båter
1 fedd hvitløk , finhakket
200 g spinat , renset og skylt
1.5-2 dl matfløte eller kremfløte
1 ts maisenna
100 g fetaost , i terninger
1 neve pinjekjerner , ristet
pappardelle pasta , tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

Skjær laksen i jevnstore stykker og krydre med salt og pepper. Stek laksen i litt smør et par minutter på hver side, og legg den deretter i et ildfast fat.

Fres løken i litt smør, til den blir blank og myk. La hvitløken frese med de siste minuttene, men pass på at den ikke blir brent. Tilsett spinaten (+ eventuelt litt mer smør/olje) og la den surre med til spinaten så vidt faller sammen. Tilsett fløten, kok opp og tilsett eventuelt litt maisenna utrørt i et par spiseskjeer fløte. Tilsett fetaosten og smak til med salt og pepper. Hell spinatblandingen over laksen og stek formen ved 180 grader i ca 20 minutter, til fisken er passe stekt.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og strø dem over retten rett før servering.

Jeg serverte denne fiskeformen med pappardelle pasta, men du kan selvsagt erstatte pastaen med poteter, ris eller hva du måtte ønske.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei
  Hvordan vil det fungere med parmesan i stedet for fetaost? Hvilken mengde vil du anbefale og bør jeg rive den eller ha den i terninger?

  1. Fetaosten kan selvsagt fint erstattes med parmesan, blir kjempegodt det også! Vanskelig å si noe om mengden, 50-100 gram kanskje? Bruk finrevet parmesan og smak deg frem! Lykke til! 🙂

 2. Mmmm, denne er bare utrulig god! Har hatt han fleire dagar på rad!

  Har du eit vintips til denne retten?

  Mvh.
  helene

 3. Dette er tredje retten på 5 dager fra din matblogg som jeg har laget. Namnam! D var kjempegodt og ungene på 6 og 9 likte det veldig! Skikkelig fin blogg du har, Trine!!!

 4. Elsker denne oppskriften!!! Enkel og så utrolig deilig! Er litt rausere med osten og bruker den marinerte til apetina, men ellers følger jeg den slavisk. Tusen takk for flott blogg – gleder meg til boka kommer ut :).

 5. Nydelig rett:-) Har lagd den mange ganger
  Hvorfor steker du fisken i panna før du steker den i ovnen med det andre?
  Bare nyskjerrig
  klem inger

  1. Jeg foretrekker ofte at det er en stekeskorpe på laksen, men du kan også droppe forstekingen. Du må da legge til litt lengre steketid i ovnen.

 6. Dette er noe av det beste vi har smakt på lenge 🙂 Denne skal jeg reklamere for ja………

 7. Jeg har laget denne mange ganger til stor begeistring.
  Det er også godt å bruke kylling i stedet for laks, da tilsetter jeg også soltørkete tomater.

 8. Fy søren, dette var godt! Har hatt planer om å prøve dene retten mange ganger, men alltid endt opp med noe annet fra bloggen din. Som vi også har vært veldig fornøyde med selvfølgelig, men denne var bare så uventet, hvis det går an å si det

 9. Veldig god rett. Valgte heller å steke laksen i ovnen for seg selv og servere spinatstuingen ved siden av. Neste gang vil jeg heller prøve å ta halvparten melk og halvparten fløte i stuingen, så blir ikke den så mektig

 10. Prøvde meg på denna jeg! Er ikke så veldig flink til å lage mat. Ble ett veldig nydelig måltid! Tusen takk for fin oppskrift! ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.