Tortelloni er pasta fylt med enten ost, kjøtt og/eller grønnsaker og deretter formet i ringer. Tortelloni kan for eksempel nytes som den er sammen med en enkel pastasaus eller salviesmør, eller tilsettes i en grateng eller i en suppe, som jeg har gjort her. Utgangspunktet for suppen er kyllingkraft tilsatt kylling, gode grønnsaker, bønner, tomater og tortelloni. En kjapp, enkel og smakfull suppe, som passer godt til både hverdag og helg. Prøv den du også!

Ingredienser

2 kyllingfileter , i biter
nøytral olje til steking
1 pakke tortelloni med tomat og mozzarella eller annet fyll
1 gul løk , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrøtter , i biter
2 stilker stangselleri , i biter
1/2 ts oregano (tørket)
1/2 ts timian (tørket)
10 dl kyllingkraft
salt og pepper
200 g hvite bønner (ferdig kokt)
3 soltørkede tomater , i små biter
3 plommetomater , i små biter
70 g spinat
frisk basilikum
parmesan , i flak
chiliflak (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

KYLLINGSUPPE MED TORTELLONI OG BØNNER

Skjær kyllingen i jevnstore biter. Krydre med salt og pepper, og stek dem i litt nøytral olje (trenger ikke å være helt gjennomstekt). Legg til side. Skjær opp alle grønnsakene som angitt.

KYLLINGSUPPE MED TORTELLONI OG BØNNER

Finn frem en gryte og stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett deretter gulrøtter, stangselleri, timian, oregano og kyllingkraft (se tips nedenfor), og la det koke i ca. 10 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer timian og/eller oregano.

Tilsett kylling, tortelloni, hvite bønner, soltørkede tomater, plommetomater og spinat, gi det hele et forsiktig oppkok og la det trekke i ca. 2 minutter, til tortellonien er al dente og kyllingen er gjennomstekt.

Gi suppen et dryss av frisk basilikum, parmesan og chiliflak, og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Kyllingsuppe med tortelloni

TIPS

  • Lag gjerne kyllingkraften selv, se oppskrift her. Alternativt kan du benytte kyllingfond eller kyllingbuljong som du blander ut etter anvisningen på emballasjen.
  • Bruk oppskriften som et utgangspunkt og varier gjerne med ulike typer grønnsaker etter hva du har tilgjengelig. Kyllingfiletene kan eventuelt erstattes med grillet kylling.
  • Sjekk gjerne også ut andre oppskrifter med fylt pasta, for eksempel Minestronesuppe med tortelloni og Gratinerte tortelloni med tomatsaus og mozzarella.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne spiste vi i går, helt nydelig! Byttet ut selleri mot litt purre og hadde i en rest tomatpuré. Super godt, det kommer vi å lage flere ganger! Takk for oppskriften.

  2. Laget den i dag basert på hjemmekokt kyllingkraft fra to kyllingskrog. Den smakte aldeles fortreffelig. Det eneste jeg har å klage på er timingen. Denne suppen er jo lørdagskos som absolutt hadde fortjent ei flaske rødvin til og i dag var det bare tirsdag.

  3. Denne suppen er så god at den sklir rett som det er inn som lørdagskos! 🙂
    Masse bra næringsstoffer og herlig på smak, som det meste annet jeg har prøvd av dine oppskrifter. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste