For en tid tilbake fikk jeg et oppdrag fra Concha y Toro Norway som gikk ut på å utvikle oppskrifter til en vin. På bakgrunn av opplysninger om vinen, og litt prøvesmaking sammen med ulike smakskombinasjoner, endte jeg opp med to typer sandwich som etter min smak er en perfekt match. Oppskriftene på kyllingsandwich med mangosalsa og sandwich med pære, blåmuggost og valnøtter er nå blitt trykket opp i små "foldere" som er limt på flaskene. Gøy! Oppskriftene vil jeg også dele med dere her:

Annonse

Ingredienser

Sandwich:

4 skiver landbrød eller annet godt brød
Ruccula eller blandet salat
1 stor kyllingfilet eller to små
1 avokado , i skiver
2 skiver landbrød eller annet godt brød
Ruccula eller blandet salat
1 pære , i skiver
75 g blåmuggost , i skiver (ca.)
1 neve valnøttkjerner , grovt hakket
flytende honning eller vinaigrette(se nedenfor)
nykvernet sort pepper

Mangosalsa:

½ mango , i små terninger
½ rødløk , i små terninger
¼-½ rød chili , finhakket
1 ss olivenolje
½ lime (ca.), saften
salt og pepper
frisk koriander , finsnittet

Vinaigrette:

3 ss god olivenolje
1 ss god balsamicoeddik
½-1 ts akasiehonning (smak til)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

chardonnay bonferraFor en tid tilbake fikk jeg et oppdrag fra Concha y Toro Norway som gikk ut på å utvikle oppskrifter til en vin. På bakgrunn av opplysninger om vinen, og litt prøvesmaking sammen med ulike smakskombinasjoner, endte jeg opp med to typer sandwich som etter min smak er en perfekt match. Oppskriftene på kyllingsandwich med mangosalsa og sandwich med pære, blåmuggost og valnøtter er nå blitt trykket opp i små «foldere» som er limt på flaskene. Gøy! Oppskriftene vil jeg også dele med dere her:

LANDBRØD MED KYLLING, AVOKADO, RUCCULA OG MANGOSALSA

 

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den raskt på alle sider i litt smør. Legg den deretter i et ildfast fat og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingfileten. Stekes ved ca. 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingen har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og den vil da ha en kjernetemperatur på ca. 69 grader. Skjær kyllingen opp i jevne skiver.

Mens kyllingen steker lager du mangosalsaen. Skjær opp mango, rødløk og chili som angitt, og rør godt sammen. Tilsett olivenolje og smak til med limesaft, salt, pepper og frisk koriander.

Rist eventuelt brødet i en brødrister, grillpanne eller stekepanne, eller bruk det som det er. Fordel salat, avokado og kylling oppå brødet, og legg på en raus skje med mangosalsaen, før du plasserer en brødskive på toppen (kan sløyfes). Serveres umiddelbart.

***

LANDBRØD MED BLÅMUGGOST, PÆRE, RUCCULA OG VALNØTTER

sandwich med pære

Sandwich:

 • 2 skiver landbrød eller annet godt brød
 • ruccula eller blandet salat
 • 1 pære, i skiver
 • ca. 75 g blåmuggost, i skiver
 • en neve valnøttkjerner, grovt hakket
 • flytende honning eller vinaigrette (se nedenfor)
 • nykvernet sort pepper

Vinaigrette:

 • 3 ss god olivenolje
 • 1 ss god balsamicoeddik
 • ½-1 ts akasiehonning (smak til)
 • salt og pepper

Rist eventuelt brødet i en brødrister, grillpanne eller stekepanne, eller bruk det som det er.

Fordel salat, pæreskiver og osten over, og dryss deretter de grovt hakkede valnøttkjernene over.

Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og drypp over, eller gjør det enda enklere og drypp bare litt akasiehonning over sandwichen.

Dryss litt grovkvernet sort pepper over sandwichen og serverer umiddelbart.

(Begge oppskriftene er beregnet til 2 porsjoner.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei.

  Synes du ikke det er problematisk å reklamere for vin med bilde og navn på bloggen din? Jeg vil gjerne ha din kommentar til dette.

  1. Dette innlegget var ikke ment som reklame, men redaksjonell omtale av et morsomt oppdrag + deling av gode oppskrifter. Jeg har nå fjernet lenke til vinen, slik at det ikke skal være noen tvil om dette.

 2. Hei!
  Synes du ikke at det er problematisk ikke å kunne fortelle hvilken vin (eller i det minste vintype) disse flotte sandwichene passer perfekt til? Jeg vil gjerne ha din kommentar til dette.
  🙂

 3. Heia 🙂

  jeg lurer på om hvor mange personer LANDBRØD MED KYLLING, AVOKADO, RUCCULA OG MANGOSALSA er til og kan man bruke landgang brød i stede før??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.