Det er sommer, sol og tid for smakfulle, fargerike og mettende kyllingsalater. I denne salaten finner du i tillegg til kylling blant annet asparges, tomater, agurk, salat, ost og egg. Den toppes med ranchdressing, en populær og smakfull dressing med amerikanske aner.

Ingredienser

KYLLINGSALAT

2 kyllingbryst (ca. 600 g)
salt og pepper
nøytral olje til steking
2 egg
1 bunt asparges
1 liten rødløk , i tynne båter
1-2 hjertesalat , strimlet
50-100 g babyspinat
300 g cherrytomater
1/2 agurk , delt i "halvmåner"
100 g smaksrik ost , i biter

RANCHDRESSING

4 ss majones
4 ss rømme
4 ss melk
1 fedd hvitløk , most
1 toppet ss persille , finhakket
1 toppet ss gressløk , finhakket
1 ss oregano , finhakket
1 ss sitronsaft
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kyllingsalat med ranchdressing

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i middels varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den, hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Stekes på midterste rille til kyllingen har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar 15-20 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering (og da vil også kjernetemperaturen øke noe). Skjær kyllingen opp i skiver.

Kok eggene i ca. 8 minutter og la dem ligge et par minutter i kaldt vann, før du fjerner skallet og deler dem i to.

Kyllingsalat med ranchdressing

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Spar litt av urtene slik at du kan drysse dem over dressingen ved servering. Dressingen kan gjerne lages en stund før den skal serveres.

Knekk av aspargesen der den naturlig knekker og kok dem i lettsaltet vann i 1-2 minutter. Hell av vannet og ha deretter litt kaldt vann over aspargesen slik kokeprosessen stopper. Del aspargesen i 2-3 biter.

Kjør hjertesalat og spinat i en salatslynge eller lignende, riv det opp i grove biter og fordel oppi en vid salatbolle. Skjær opp tomater, agurk og ost som angitt, og fordel over. Skjær løken i tynne båter og legg dem i kaldt vann noen minutter (for litt mildere smak), og ha dem deretter i salatbollen. Tilsett deretter kylling og asparges, og vend salaten sammen. Vend gjerne ca. halvparten av dressingen inn i salaten (rett før servering), og server resten ved siden av. Dekorer med egg og friske urter – og nyt salaten med godt brød som tilbehør.

Kyllingsalat med ranchdressing

TIPS

  • Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker i salaten. Tilsett gjerne litt sprøstekt bacon, pinjekjerner eller nøtter hvis du ønsker litt krønsj. Brødet kan erstattes med krutonger. Friske urter kan erstattes med tørkede urter (smak deg frem).
  • Prøv dressingen som dip til grønnsaker eller lignende. Hold eventuelt litt igjen på melken slik at den ikke blir for flytende.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste