Her kommer oppskrift på sommerens beste pai, fylt med krydret kyllingkjøttdeig, spinat, tomater og feta.

Ingredienser

PAIBUNN

100 g smør , i terninger
125 g hvetemel + ekstra til formen
50 g sammalt hvete, grov
100 g gresk yoghurt
1 paiform , ca. 24 cm i diameter

PAIFYLL

400 g kyllingkjøttdeig
1-2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 ss frisk oregano , grovt hakket
nøytral olje til steking
200 g cherrytomater , delt i to
65 g spinat
125 g feta eller mozzarella
4 egg
150 g crème fraîche eller rømme
1 dl kremfløte eller matfløte
50 g parmesan , finrevet
salt og pepper
1 klype chiliflak
frisk oregano til dekor

SLIK GJØR DU

Kyllingpai

PAIBUNNEN

Ha smør, hvetemel og sammalt hvetemel i en kjøkkenmaskin med kniver/K-spade, og kjør på middels hastighet til smøret og melet er smulete. Tilsett gresk yoghurt og kjør det litt til, til det samler seg i en klump. Ikke kjør deigen mer enn det som er strengt nødvendig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst en halvtime, men gjerne lengre.

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Pensle paiformen med smeltet smør eller nøytral olje, strø deretter ca. 1 ss hvetemel oppi formen og fordel over det hele. Snu formen på hodet (over bakebordet eller vasken/søppelbøtta) og dunk lett på den, slik at du får fjernet overflødig mel. Kjevle ut deigen til en jevn leiv som er litt større enn paiformen. Trykk deigen ut i formen, og skjær av «overskuddsdeigen». Sett gjerne formen kaldt 15-30 minutter før steking for å unngå at deigen krymper. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på midterste rille i 12-15 minutter, til det så vidt begynner å få litt farge.

Kyllingpai

PAIFYLLET

Skjær opp grønnsakene som angitt og riv parmesanosten med et rivjern. Stek kyllingkjøttdeigen i en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Krydre med salt og pepper. La løk og hvitløk steke med de siste minuttene. Tilsett deretter finhakket oregano (eller 1/2-1 ts tørket oregano), spinat og cherrytomater, og la det stå å surre på lav temperatur til spinaten så vidt faller sammen. Smak eventuelt til med litt mer salt og/eller pepper.

Fordel kyllingblandingen i det forstekte paiskallet og riv av små biter av feta/mozzarella som du fordeler jevnt over. Visp sammen egg, creme fraiche, fløte, parmesan, salt og pepper, og hell over paiskallet. Stekes på midterste rille i 30-35 minutter, til paifyllet har stivnet. Sjekk ved å skyve litt forsiktig på formen, når fyllet i midten ikke «disser» er paien ferdig.

SERVERING

Gi paien et dryss med frisk oregano og en klype chiliflak, og server den varm, lun eller kald, med salat og godt brød som tilbehør.

Kyllingpai

TIPS

 • Dersom du får rester til overs har du nydelig lunsj dagen etter. Men, siden det er spinat i paien bør du ikke varme den opp på nytt, men nyte den kald. Du kan gjerne erstatte spinaten med ruccula, og da kan du også varme opp paien på nytt.
 • Alle paioppskriftene på bloggen (både salte og søte) finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ja, det kan du, men mulig du da bør legge til et egg og redusere væskemengden med ca. 1/2 dl.

  1. Sitat fra Matportalen: «Ja, det stemmer at spinat ikke bør varmes opp flere ganger. Årsaken er at spinat inneholder nitrat som omdannes til nitritt og videre til nitrosaminer, som er kjent å være kreftfremkallende. Omdannelsen av nitrat til nitritt vil finne sted i de fleste produkter, men ved en lav hastighet.»

 1. Hei. Kan jeg forsterke paideigen og vente noen timer før jeg skal fylle og steike den for servering?

 2. Nydelig pai, så herlige smaker! Til og med min litt skeptiske mann(han trodde det var suffle), måtte rope hurra for Trine!

 3. Nok en gang er smaken på din oppskriften en «innertier». Smakskombinasjon er knallgod. Er glad i å lage mat og gjør det ofte. Leser kokebøker og matblogger, finnes mye godt, men vender ofte tilbake ti Trines blogg og kokebøker. Vil bare si, godt jobba og fortsett det gode arbeidet, jeg venter i spenning Helene

  1. Så hyggelig å høre at paien falt i smak! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det varmer, motiverer og inspirerer. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste