Middager hvor du mer eller mindre lager alt i en og samme form, og som ellers passer på seg selv, er utrolig kjærkommen. I alle fall hvis ikke har det travelt og har tid til å vente på middagen i ca tre kvarter. Ventetiden klarer du sikkert å slå ihjel med noe annet, som for eksempel leksehjelp, rydde bort klesvasken eller kanskje lese avisen? Her er mulighetene mange, men først må du gjøre følgende:

Annonse

Ingredienser

1 kylling eller 4 kyllingfileter
100 g chorizo (ca.), i skiver
1 rødløk , i båter
1 hvitløk kinesisk eller 3-4 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
1.5 dl kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond)
0.5 dl hvitvin (kan eventuelt erstattes med eplejuice)
1 ts paprikapulver (ca.)
salt og pepper
1 sitron , i skiver
couscous eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Stek kyllingen raskt i en blanding av olje og smør, til den er såvidt gylden på begge sider. Vil du gjøre det ekstra enkelt kan du legge kyllingbitene rå i formen (og legge til litt ekstra steketid), men selv pleier jeg vanligvis å forsteke kyllingen litt, slik at den får en stekeskorpe. Legg kyllingen i et ildfast fat sammen med chorizo, hvitløk og grønnsaker. Krydre med paprikapulver, salt og pepper, og hell deretter over kyllingkraft og hvitvin. Skjær sitronen i tykke skiver og fordel over kyllingen.

Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 200 grader i 30-40 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La retten hvile 5-10 minutter før servering.

Kok couscous etter anvisningen på pakken. Rør inn litt smør eller en god olivenolje før servering.

Server kyllingretten med couscous og eventuelt godt brød som tilbehør. Oppskriften gir 3-4 porsjoner.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Som alltid en spennende oppskrift som jeg gjerne prøver hjemme. Men har tenkt en stund på hvorfor du ofte velger å steke i olje med smør i. Hvorfor det?
  Hvorfor ikke like gjerne steke i flytende margarin? Godt å steke i med fin bruning synes jeg i hvertfall.

  1. Jeg steker helst i smør, men benytter av og til olje eller en kombinasjon av smør/olje, da olje tåler høyere varme. Jeg synes smør gir en mye bedre smak enn margarin. 🙂

 2. Dette så nydelig ut! Det beste er mat som gjør seg selv i ovnen mens du bruker tiden din på andre ting 🙂 Kunne denne retten kanskje vært god med en rødbetmos?

 3. Hei!
  Takk for alle de gode oppskriften men lurte på en ting hva kan jeg bruker istedenfor chorizo??

  Tusen takk 😉

  1. Du kan for eksempel benytte Tind speket pølse med middelhavsurter, bacon, eller du kan kun benytte kylling. Lykke til!

 4. Jeg må bare sende en stor, hjertlig takk til deg og bloggen din!
  Jeg gikk tilbake i jobb etter permisjon for noen uker siden…da var det min samboers tur til å være hjemme med tredjemann. Lykkelig var jeg da han bestemte seg for å bruke denne siste permisjonen til å bli flinkere til å lage mat…og enda lykkeligere ble jeg da han oppdaget din blogg, og opplevde mestring ved hvert måltid! (Tidligere har jeg stått for 95% av alle middager, og han har svært sjelden tatt initiativ til annet enn pizzabaking….som han riktignok var veldig god til!)
  Nå kommer jeg hjem fra jobb til nye middagsretter nesten hver dag….fra supper til fiskekaker, laks og kyllingretter, gryter og salater, pasta og stapper osv osv osv.
  Helt fantastisk!! Så tusen tusen takk…fortsett med bloggen – du er en sann inspirasjon!!

 5. Dette ble en favoritt hos liten og stor i helgen!
  Brukte Chorizo som ikke var sterk, så de minste kunne spise det også. Ris isteden for couscous, da det var det vi hadde for hånden. Dagen etter hadde jeg endel rester igjen, som ble grunnlaget for en nydelig gryterett.

 6. Denne ble virkelig veldig god, og det aner meg at den kan utvides med mer grønnsaker om jeg skulle ønske det.
  Veldig deilig kraft ble det, selv om jeg kun hadde vanlig kyllingbuljong.

  Takk for en fin blogg, Trine!

 7. Veldig god middag! Halverte oppskriften siden vi var to personer, men neste gang ville jeg latt væskemengden være den samme som i originalen! Veldig godt med chorizo oppi, og det som ble til overs av pølser ble til deilig omelett og pizza! Enkelt og greit å ha alt i samme form 🙂

 8. Dette er den beste oppskriften jeg har prøvd fra bloggen din. Helt, helt fantastisk! Tusen takk for at du bruker tid og energi på denne bloggen. Den gjør virkelig hverdagen både lettere og bedre 🙂

 9. Nydeleg – ein favoritt i heimen!
  Retten vert ekstra spicy ved å bruke paprikapulver kjøpt i ‘innvandrer butikk’

 10. Lurte bare på om man skal blande ut kyllingfonden med 1,5dl vann? Synes du har en flott, og ikke minst, inspirerende blogg

 11. Laget denne retten til min svoger og nevø i går, og den ble kjempe god! Men jeg har tidligere laget den noe lignende kyllingretten med chorizo, tomater og rotgrønnsaker, og vi var alle enige i at den var hakket bedre.

  Har laget mange av dine middagsretter nå, og ALLE har blitt en hitt! Jeg har alltid vært den i familien som kommer på middager og holder meg langt vekke fra å lage dem. Men nå er bordet snudd og det er familien som gleder seg til å komme til meg på middag 🙂 Alle rettene er laget fra bloggen din!

  Takk for en kjempefin blogg med gode oppskrifter som er enkle å følge 🙂

 12. Dette smakte nydelig. Super oppskrift. Jeg finhakket en fersk chili og slengte oppi et par grovhakkede fedd hvitløk. Smør og olje er mye mye bedre enn margarin, kan ikke sammenlignes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.