Det er sommer, sol og høysesong for fargerike og smakfulle sommersalater. Prøv gjerne denne med tomater, friske bær, karamelliserte valnøtter, feta og en nydelig balsamicovinaigrette. Spis den sammen med ovnsbakt kylling eller som tilbehør til sommerens grillmat.

Ingredienser

KYLLINGEN

4 kyllingbryst
havsalt og pepper
2-3 ss nøytral matolje til steking
1 ss smør
vellagret balsamicoeddik

SOMMERSALATEN

100 g ruccula eller annen småbladsalat
100 g cherrytomater , delt i to
1/2 kurv jordbær , delt i to
1 neve bringebær
1 neve blåbær
50-100 g fetaost , smuldret

KARAMELLISERTE VALNØTTER

2 dl valnøtter (ca.)
2 ts flytende honning
2 klyper havsalt

BALSAMICOVINAIGRETTE

3 ss vellagret balsamicoeddik
6 ss extra virgin olivenolje
havsalt og pepper

SLIK GJØR DU

Kylling og sommersalat med balsamicovinaigrette

KYLLINGEN

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Finn frem stekepannen og matolje for steking. Krydre kyllingbrystene med havsalt og nykvernet sort pepper, og stek dem i middels varme på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den, hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Stekes på midterste rille til kyllingen har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar 15-20 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering (da vil også kjernetemperaturen øke noe).

KARAMELLISERTE VALNØTTER

Rist valnøttene i tørr stekepanne i ca. 5 minutter. Tilsett honning og litt havsalt og rør godt sammen. La det karamelliseres i stekepannen i ca. 2 minutter, under stadig omrøring. Fordel deretter valnøttene utover et bakepapir, med litt avstand mellom hver slik at de ikke klumper seg sammen. Strø eventuelt litt mer havsalt over.

BALSAMICOVINAIGRETTE

Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, til det har en kremet konsistens (eller ha det i et glass med lokk og rist det kraftig). Smak til med havsalt og nykvernet sort pepper.

SALATEN

Ha rucculasalat, tomat og bær i en vid bolle, og vend forsiktig sammen. Drypp ca. halvparten av vinaigretten over salaten, og fordel karamelliserte valnøtter og smuldret feta over.

SERVERING

Server kyllingen med sommersalat, resten av balsamicovinaigretten og godt brød som tilbehør.
Kylling og sommersalat med balsamicovinaigrette

Prøv gjerne også sommersalaten sammen med grillmat.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette ser nydelig ut. Gleder meg til å prøve. Olivenlunden 1830 er min favoritt, bestilte varer senest forrige uke 🙂

  2. Dette var friskt og godt! De karamelliserte valnøttene var virkelig gode. Det er så flott med dine varierte og inspirerende oppskrifter. Var helt tom for middagsideer, så fant jeg heldigvis denne oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste